Societat

Blanes estrena la Quinzena Gastronòmica de la Gamba

Les jornades tindran lloc del 15 al 30 d'aquest mes, organitzades per l'Ajuntament amb el suport de la Confraria de Pescadors

L'any passat es van pescar al port selvatà 123 tones de gambes

Blanes durà a terme, del 15 al 30 de setembre, la primera Quinzena Gastronòmica de la Gamba, organitzada per l'Ajuntament de Blanes amb el suport de la Confraria de Pescadors. L'acte de presentació de la campanya el va encapçalar l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i va anar a càrrec de la regidora de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa, Dafne Galvany, acompanyada del patró major de la Confraria de Pescadors i president de la Federació Catalana de Pesca, Eusebi Esgleas. En la quinzena gastronòmica col·laboraran 25 restaurants, que s'identificaran durant aquests dies amb el lema Jo tinc gamba de Blanes! i elaboraran plats o menús relacionats amb aquest producte de la mar. L'experiència s'emmarca dins l'objectiu de l'àrea de Promoció de la Ciutat de reivindicar els productes gastronòmics blanencs sota la marca Blanes, Productes de la Terra i del Mar. Per contribuir en la difusió de la quinzena gastronòmica, s'ha organitzat un concurs fotogràfic del 15 al 2 d'octubre a Instagram amb les etiquetes #gambadeblanes, #Blanes, #blanesturisme, #Somgastronomia, #Catalunyaexperience, #Incostabrava, a més del nom del #restaurant. Les tres fotografies més votades seran les premiades, i els seus autors rebran un lot amb productes gastronòmics blanencs: cervesa Marina, cava Laviret, cava Ses Vernes, vi blanc de Cal Correu, mel del Jardí Marimurtra, carboneres de la pastisseria Orench i mongetes del ganxet de Blanes DO Conca de la Tordera.

L'any passat es van pescar i vendre a la Confraria de Pescadors de Blanes 123 tones de gambes, que van generar tres milions d'euros en preu de venda a la subhasta. El port de Roses, en canvi, és molt per sota d'aquesta xifra, amb 63 tones de gamba, i Palamós és una mica per sobre de Blanes, amb 139 tones, si bé cal dir que mentre a Blanes hi ha set embarcacions que s'hi dediquen, a Palamós n'hi ha 23.

LA XIFRA

123
tones
de gambes es van pescar l'any passat a Blanes. Van generar tres milions d'euros en preu de venda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia