Societat

Esclat de colors al parc Vell d'Olot amb les carrosses

La colla Santjoanenca guanya el concurs amb una al·legoria de la selva africana presidida per un arc de Sant Martí

La pluja torna a fer acte de presència, però es poden fer la majoria dels actes

La Batalla de les Flors és un dels actes més emblemàtics i tradicionals de les Festes del Tura, i el Centre d'Iniciatives Turístiques la va encertar quan se'n va fer càrrec i va batejar l'antic Cós Iris amb aquest nom. I és que les deu carrosses participants es van mantenir estrictament fidels a l'obligació d'ornamentar les creacions amb flors de paper fetes a mà.
A més, gràcies a l'ús d'aquest material, la plaça Clarà, on es va dur a terme l'acte, es va omplir de llum i colors, i va oferir un veritable espectacle per als sentits, que van completar les comparses que duien la majoria de les colles.

El primer premi se'l va endur la colla Santjoanenca, amb la recreació d'un safari presidit per un arc de Sant Martí gegant; el segon, els Almogàvers Garrotxins, amb un Rolls-Royce d'època, i el tercer, l'Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol, amb un conjunt d'extraterrestres, que en la comparsa lluïen estelades.

Abans de la Batalla de les Flors, es van dur a terme una vintena d'actes. N'hi va haver per a tots els gustos i per a totes les edats i, tal com estableix
el segell del Tura, molts de simultanis, concentrats al quadrant entre la Muralla i el Firal, i gratuïts. Al matí i durant part de la tarda, els gegants i el Gat del barri de Sant Miquel van animar una estona els usuaris de diversos geriàtrics de la ciutat i també es va celebrar el tradicional concurs de pesca i, per primera vegada, un concurs obert d'escalada. Així mateix, Rialles va oferir tres tallers, un d'activitats infantils en general, un de Kapla i un de percussió. A la tarda, la pluja va obligar a fer canvis d'escenari, a modificar el format d'alguns actes i a suspendre'n d'altres. El Garrotxa Rugby Club, però, va poder encetar la tarda amb activitats esportives, juntament amb el campionat de Truc –el primer, a l'estadi d'atletisme, i el segon, als carrers Ferrerons i Bellaire.

Nit de FANS

L'associació Fent Amics Nostàlgics dels Seixanta (FANS) va començar ahir de la millor manera possible la commemoració del quinzè aniversari de l'entitat: celebrant dos concerts el mateix dia i a la mateixa hora que el que el 1999 va reunir els grups garrotxins creats en plena efervescència dels anys seixanta. Els de FANS ho van celebrar, doncs, amb el concert de The Flaming Shakers, un grup de tribut als Beatles, i amb el dels Smoking Stones. L'actuació d'Oques Grasses va ser un altre dels plats forts de l'última nit i matinada del Tura. Una franja horària amb propostes per a tots els públics, que es va iniciar, però, al Teatre Principal, amb el Florido Pensil (nenes) d'Andrés Sopeña. I, a partir dels balls de saló de les deu de la nit, la música ja no va parar. Hi van actuar, entre d'altres, Líquid Club DJs, Xento, La Habitación Roja, Los Mambo Jambo, els Pa de Kilo, Astrio, Albercocks i els DJ d'Altura.

Malestar als bars de nit

Els propietaris dels locals d'oci nocturn de la capital garrotxina van fer públic ahir un manifest en què mostren el seu malestar perquè la policia local, la matinada de dissabte, els va obligar a tancar quan tenien els locals plens de clients i a fora plovia. Durant els dies de la festa major, aquesta tipologia d'espais poden obrir fins que s'acabin les activitats de la programació oficial. La matinada de dissabte, però, la pluja va obligar a donar per acabat l'últim concert a dos quarts de quatre de la matinada. Les barraques del Firal també van tancar i moltes persones es van refugiar als bars que hi havia oberts a aquelles hores. Els propietaris, però, lamenten que la policia els fes tancar, fet que en alguns casos va provocar enfrontaments amb alguns clients que no entenien per què tancaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró