Societat

viticultura

Costers de Sió elabora un vi fermentat en trulls del s.XI

El celler de la Noguera celebra el desè aniversari amb un vi especial elaborat en les sitges de pedra que van aparèixer a la finca i que s'han anat recuperant

En fa una edició de 3.685 ampolles

El celler Costers del Sió celebra aquest any el desè aniversari de la seva activitat vitivinícola. Coincidint amb l'aniversari, el propietaris del celler, els germans Juan i José María Porcioles, han elaborat un vi especial, fermentat en els trulls de pedra, datats del segle XI, que van anar trobant per la finca i que demostren que en aquell indret de la Noguera hi va haver en el passat una gran activitat de producció de vi.

El vi Finca Siós 2014 es presentarà en societat el 23 de setembre, durant una festa de celebració del desè aniversari a la Finca Flix, a la Sentiu de Sió, on té la seu el celler. Al voltant de l'extensa finca, la família Porcioles ha anat trobant i desenterrant nombrosos trulls de pedra on es premsava i es deixava fermentar el vi antigament. A partir del passat de la finca, els germans van decidir plantar vinya, primer per ser enviada a d'altres cellers, i a partir del 2004 per posar en marxa un projecte propi, Costers del Sió. Reutilitzar ara els trulls antics dóna al vi un sabor especial, segons va explicar ahir l'enòloga del celler, Valvanera Martínez, i ha necessitat d'una vigilància extraordinària de tots els passos del procés. El celler ha apostat per les varietats de raïm Garnatxa i Syrah per les condicions d'alta qualitat que ofereixen a la finca, i es van utilitzar 500 quilos de raïm que van fermentar durant sis dies a temperatura natural entre 25 i 27 graus als trulls de pedra.

El vi Finca Siós es comercialitzarà a partir del a festa del 10è aniversari que tindrà lloc el dia 23. La festa tindrà un record especial per al pare dels actuals propietaris, Juan de Porcioles, que va ser qui va tenir la visió de comprar la finca el 1992, dedicada durant molts anys als cereals i l'olivera, i reconvertir-la per a la ramaderia i la vinya. Els primers ceps es van plantar l'any 1998. Ara n'hi ha 80 hectàrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona