Societat

El Mercat Ibèric d'Alcanar compleix vint anys reforçat

Mitjançant tallers, exposicions i xerrades els visitants s'endinsaran en la vida quotidiana de l'època ibera

Teixir, practicar tir amb llança, elaborar joies, tastar la gastronomia, gaudir de demostracions de mestres terrissers i teixidors i participar en tallers de mòlta i cocció de gra o encunyar moneda ibera. Aquestes són algunes de les propostes que el Mercat Ibèric de Sant Miquel d'Alcanar farà als seus visitants aquest dissabte i diumenge. I és que, en arribar a la vintena edició, l'esdeveniment multiplica activitats amb l'objectiu de difondre el ric patrimoni ibèric d'Alcanar. Per exemple, dissabte a la tarda es presentarà el primer llibre sobre l'assentament de Sant Jaume-Mas d'en Serrà o es podrà visitar una exposició sobre els canvis en el sistema de producció tèxtil de l'època, organitzada pel Museu de les Terres de l'Ebre. Es tracta de la mostra El teixit: del fil a la tela, que inclou molt material de l'època, amb gran nombre de pondus i fusaioles (peces de telers) entre altres instruments.

Pel que fa al volum, L'assentament de la primera edat del ferro de Sant Jaume (Alcanar, Montsià), està signat per David Garcia, Isabel Moreno i Francesc Gràcia, tots tres directors en diferents moments de les excavacions dels dos jaciments canareus. Cal recordar que a Alcanar hi ha el jaciment ilercavó de la Moleta del Remei i un poblat iber, el Sant Jaume-Mas d'en Serrà, on es fan excavacions. A la Moleta també s'hi han previst diverses intervencions, com la renovació de la senyalització o el reforçament de la part didàctica per mostrar com era una caseta ibèrica, i es recuperarà la zona del forn. Durant el cap de setmana s'oferiran jornades de portes obertes i visites guiades al poblat ibèric de la Moleta del Remei, al Centre d'Interpretació de la Cultura dels Ibers-Casa O'Connor i al nucli antic d'Alcanar.

Finalment s'ha d'assenyalar que l'activitat al mercat estarà acompanyada per espectacles dirigits al públic infantil, música en viu i demostracions d'elaboració de cervesa artesana, entre altres. També, que els restaurants d'Alcanar ofereixen menús especials.

El mercat

Dies 24 i 25

www.alcanar.org



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona