Societat

Societat

Els veïns recuperaran un antic camí de Cornellà

L'Ajuntament, amb la col·laboració d'associacions locals, organitza una matinal per treballar en un camí que va de Sords a Sant Andreu i fa una crida perquè s'hi apuntin voluntaris

A la dècada del 1990, les associacions veïnals de Cornellà del Terri, acabades de fundar, es van encarregar de construir alguns espais públics, com ara places i parcs infantils. L'Ajuntament hi posava el material i els voluntaris, la mà d'obra. Amb pocs diners a les arques municipals, aquella fórmula era l'única que permetia fer obra pública. Aquell esperit del voluntariat es va anar perdent i ara el consistori mira de revifar-lo amb un projecte concret: la recuperació de l'antiga carretera de la Bisbal, que avui dia és un camí que connecta els nuclis de Sords i de Sant Andreu. Té trams mig perduts per l'ampliació de camps de conreu, uns altres que estan tapats per les bardisses i uns pocs de transitables.

L'Ajuntament ha fet una crida a la participació, tant a treballar-hi com a aportar material. Per apuntar-s'hi, cal escriure a a [email protected] o anar a inscriure's al centre cívic. La feina es farà un dissabte al matí a concretar del mes que ve. Com que el camí fa més de tres quilòmetres, es necessitarà una quantitat important de voluntaris. “Primer de tot hem de comprovar si som prous; si no, ens ho haurem de deixar córrer o mirar si s'encarreguen els treballs a compte dels pressupostos municipals”, deia aquesta setmana l'alcalde, Salvador Coll.

La tria

El projecte de l'antiga carretera de la Bisbal l'ha decidit una taula sectorial formada per representants dels pobles de Sords, Santa Llogaia, Ravós i Sant Andreu, constituïda arran del procés participatiu sobre la ruta del riu Terri. Es va triar aquell camí perquè es considera que, un cop condicionat, el podrà fer servir força gent a peu o en bicicleta i serà una alternativa a la carretera (la de Medinyà, que discorre paral·lela al camí), que resulta perillosa per a vianants i ciclistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp