Societat

municipal

Els Empestats i l'Ajuntament de Malgrat fan les paus

El consistori i els organitzadors de la festa es reuneixen per llimar asprors

El govern anuncia que potenciarà la cita

La Festa dels Empestats es mantindrà a Malgrat de Mar. Representants del govern local (PSC i JxM) i els organitzadors de la cita cultural s'han reunit aquesta setmana per intentar llimar asprors després que els col·lectiu es queixés que l'Ajuntament s'havia desentès d'una celebració que, després de només cinc anys, ja s'ha convertit en un fet singular del municipi. En la reunió hi van ser presents l'alcalde, Joan Mercader (PSC); el regidor d'Obres, Óliver Sánchez (PSC); el de Cultura, Albert Cuní (PSC), i la de Turisme, Carme Ponsa (JxM), així com tècnics de diferents serveis municipals que intervenen en la festa. La finalitat de la trobada era valorar, sobretot, aquells aspectes que havien generat el malestar.

Falta de comunicació

El regidor de Cultura considera que la trobada va servir per aclarir diversos conceptes i per avançar cap a “una millor entesa” amb l'entitat. “Vam comprovar que havia fallat la comunicació i vam acordar posar els mitjans perquè hi hagi un contacte més fluid i continu”, va especificar el regidor, que va voler destacar el compromís del consistori de potenciar la Festa dels Empestats. “Tant a nivell local com ajudant en la recerca de suports d'altres administracions”, va dir, i hi va afegir que “l'èxit de la Festa dels Empestats és un fet innegable”. Cuní, de totes maneres, es va desmarcar de les crítiques dels organitzadors sobre la manca de suport municipal que també feien referència al que havia passat en anys anteriors. “Hem de mirar cap al futur, perquè el passat ja està superat”, va insistir.

Pel que fa als Empestats, membres de la comissió que va assistir a la reunió valoren positivament la predisposició de l'Ajuntament a millorar la relació amb l'entitat, “perquè això, en definitiva, acabarà beneficiant la festa”. “Estem satisfets de la trobada i confiem que sigui un punt d'inflexió i ajudi a fer que la Festa dels Empestats agafi més volada i més ressò”, comenten. Al mateix temps, valoren que el consistori cerqui nous recursos que ajudin a consolidar la proposta cultural. A la Festa dels Empestats hi col·laboren cada any un centenar de voluntaris, i hi participen més de mig miler de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres