Societat

Festes de la Mercè

900.000 persones han participat fins ara a les festes de la Mercè

L'Ajuntament considera una “experiència d'èxit” descentralitzar alguns actes als barris i zones com la Trinitat

L'Ajuntament de Barcelona calcula que fins aquest diumenge al migdia són 900.000 les persones que han participat als actes de la Mercè, i augura que se superarà el milió de visitants en posar-hi punt i final. El tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, n'ha destacat el civisme i que no s'hagin produït “incidències remarcables”.

El tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació de Barcelona ha valorat, per tant, positivament les festes de la Mercè, a l'espera de posar-hi punt i final aquest diumenge al vespre amb el Piromusical. De moment, 900.000 persones han participat als actes en una Mercè més breu i marcada per la pluja de divendres. Collboni ha assegurat que els actes s'han desenvolupat “amb entusiasme, civisme i participació” i sense “incidències remarcables”.

Especial menció per la descentralització dels actes als barris. Collboni ho ha valorat com una “experiència d'èxit”, en particular el cas de Trinitat. Creu que les xifres registrades a l'estació de metro -un increment del 600% i un total de 21.000 persones- demostren que els barcelonins es van desplaçar per la ciutat per descobrir espais nous.

També s'ha mostrat “bastant satisfet” per la rebuda de la Fabra i Coats com a escenari de la Mercè i ha posat sobre la taula “esponjar” el centre de la ciutat perquè un punt “central” de la festa major barcelonina com el Parc de la Ciutadella “no mori d'èxit”. Aquests dies hi han passat unes 125.000 persones. Per ara la “vocació” és mantenir la descentralització dels actes per “acostar la cultura i la festa” en altres espais de la ciutat. “Veurem si amb els mateixos o amb més espais”, ha suggerit Collboni.

D'altra banda i sobre les crítiques de la CUP al patrocini de Damm als actes de la Mercè -el propietaris de Damm han acceptat una multa de 92,3 milions per haver defraudat Hisenda-, Collboni ha afirmat: “La cultura i l'esport no s'entendrien sense el suport d'empreses que tenen normalitat als comptes, i estem satisfets de la política que ens ha permès fer-ho arribar a més gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida