Societat

medi ambient

incendi forestal

Estabilitzat l'incendi forestal a Collserola

El foc afecta la zona de Sant Pere Màrtir, a Esplugues de Llobregat, i s'allunya de la zona habitada

Els Mossos desallotgen un club de tennis proper de manera preventiva

Un incendi de vegetació crema des de primer hora de la tarda d'aquest dilluns a la serra de Collserola, segons ha informat Bombers de la Generalitat. El cos d'emergències ha donat per estabilitzat el foc a dos quarts i mig de les sis de la tarda.

El sinistre s'ha declarat cap a dos quarts de quatre de la tarda entre els carrers Bartomeu Bermejo i Vergós, a Esplugues de Llobregat. Minuts més tard les flames han avançat per una zona de vegetació en direcció a la muntanya de Sant Pere Màrtir, allunyant-se així de la zona habitada. De moment no hi ha constància que s'hagi hagut d'evacuar cap veí. No obstant això, el cos de Mossos d'Esquadra ha desallotjat de manera preventiva un club de tennis proper al foc. Els Bombers prioritzen el combat a les flames al flanc esquerre i les parts altes.

El foc afecta fins ara una àrea d'entre 5 i 8 hectàrees de matoll i pi, segons les primeres estimacions del cos d'Agents Rurals. Pel que fa a l'origen del foc, la principal hipòtesi és que s'hagi originat en una torre elèctrica.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut unes 400 trucades que alertaven d'aquest incendi, que ha aixecat una columna ben visible des de diferents punts de Barcelona.

Protecció Civil fa una crida a no apropar-se a la zona afectada per tal de no obstaculitzar la feina dels equips d'emergències.

Una vintena de dotacions terrestres i vuit mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat treballen per controlar el foc, a més de set vehicles dels Bombers de Barcelona. També s'ha mobilitzat efectius del cos d'Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona, Policia Local d'Esplugues de Llobregat i de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia