Societat

universitats

CaixaBank i la UdL impulsen la càtedra agrària

L'aliança vol promoure la transferència de coneixement científic

Un acord entre la Universitat de Lleida (UdL) i l'entitat CaixaBank ha possibilitat la posada en marxa de la càtedra universitat-empresa Agrobank, dedicada a la innovació agroalimentària. La temàtica de la càtedra abasta des del camp fins a la taula, ja que inclou aspectes agrícoles i ramaders, però també matèries relacionades amb
la indústria alimentària i l'enginyeria agrària, així com temes legals i econòmics relacionats amb la recerca.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, van rubricar ahir l'aliança, que té com a objectiu promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre estudiants i investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera. En el mateix marc, també es posen en marxa accions de formació, divulgació i promoció, així com la convocatòria d'un premi (3.000 euros) a la millor tesi doctoral en qualitat i innovació agroalimentària.

El rector de la UdL va destacar que la creació d'aquesta càtedra “consolida el lideratge de la UdL en investigació agroalimentària, i alhora demostra el compromís de la institució per intensificar els processos de transferència de coneixements i de col·laboració entre el món acadèmic i el sector productiu”.

Per la seva part, Juan Alcaraz va remarcar que la creació de la càtedra “permetrà que les millores tecnològiques derivades del treball acadèmic i investigador repercuteixin en els clients de l'entitat”. “Serem un vehicle transmissor de coneixement –assenyalava el director general de CaixaBank– que reivindicarà una de
les fortaleses de l'entitat: l'assessorament als seus clients en qualitat agroalimentària, en innovació i desenvolupament de noves tecnologies, processos i productes.”

La càtedra estarà dirigida pel catedràtic de tecnologia d'aliments de la UdL, Antonio Ramos. Durant el primer any, la càtedra Agrobank té prevista la celebració, el 22 de novembre a Saragossa, d'una jornada titulada Reptes actuals i futurs en el sistema agrari mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar