Societat

exposició

Mostra de l'ONU sobre els reptes per millorar el món

L'exposició ‘My world. Reptes per un món millor', que es pot veure a CaixaForum, vol que el visitant es plantegi com pot ajudar en la consecució de les grans fites

Pujar a un podi igual que el de les Nacions Unides i llançar un missatge al món. Així és com es comença al recorregut de l'exposició interactiva My world. Reptes per un món millor, que es pot visitar a CaixaForum Girona fins al 15 de gener del 2017. Organitzada per l'Obra Social La Caixa i les Nacions Unides, l'exposició convida els gironins a conèixer els disset objectius de desenvolupament sostenible que els líders mundials van pactar a la seu de l'ONU a Nova York el 27 de setembre del 2015 i a plantejar-se de quina manera poden contribuir en la seva consecució. Després de passar pel podi, el visitant entra a una sala on hi ha una gran vitrina amb objectes que simbolitzen els disset grans reptes: la lluita contra la fam està representada amb un bol d'espaguetis; l'eradicació de la pobresa, amb una guardiola en forma de porquet; el consum responsable, amb una cistella plena de productes; el treball digne, amb dotze ninots que representen cadascun d'ells una professió, entre d'altres. La mostra es completa amb una instal·lació hologràfica amb declaracions de personatges públics que expliquen per què és necessària la implicació de tothom. D'aquí ve que l'última fita sigui la de les aliances, segons van destacar ahir la responsable de la campanya de l'ONU, Christina Samson, i la cap de l'àrea internacional de La Caixa, Sílvia Maldonado.

Vídeos en realitat virtual

Un dels elements més atractius de la mostra –i que està pensat sobretot per a les visites escolars– són els vídeos en realitat virtual sobre la vida als camps de refugiats sirians, l'afectació de l'èbola a l'Àfrica o la situació de conflicte a la franja de Gaza, entre altres. Aquests vídeos es poden descarregar gratuïtament a través de l'aplicació UNVR (United Nations Virtual Reality).

La mostra ja ha passat per Madrid i Barcelona i després es traslladarà a Lleida, Palma i Saragossa. L'exposició té l'origen en l'enquesta global que les Nacions Unides va posar en marxa el 2013, batejada amb el nom de My World, per saber l'opinió de la ciutadania sobre els reptes als quals ha de fer front la humanitat. El procés va culminar fa un any, quan els líders mundials van acordar els disset objectius que s'han d'assolir d'aquí al 2030.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona