Societat

Societat

5.500 històries de dones

La 3a Cursa de la Dona de Girona, que se celebrarà diumenge, serà la més multitudinària que s'hagi fet mai a la ciutat

L'ambient fraternal que es crea en els entrenaments, clau de l'èxit d'aquest esdeveniment

La Cursa de la Dona de diumenge a Girona no serà una cursa qualsevol. I no ho serà per motius diversos. En primer lloc, pel nombre d'inscripcions, que, amb un total de 5.500 de participants, no només supera les dues edicions anteriors i totes les expectatives dels promotors, sinó que es convertirà en la cursa més multitudinària que s'hagi celebrat mai a la ciutat de Girona. Una afluència que ha obligat als organitzadors –Esports Parra conjuntament amb el Club Atletisme de Girona i l'Ajuntament de Girona– a canviar el recorregut –en comptes de passar per l'Eixample ho farà per la Devesa– i ha complicat la gestió de diversos afers relacionats amb l'esdeveniment com ara les samarretes i l'avituallament. Un altre tret diferencial d'aquesta cursa és l'absència de cronòmetre: les dones que s'hi han inscrit poden participar-hi com a caminadores o com a corredores. Però allò que realment fa especial la Cursa de la Dona és l'ambient de fraternitat que es crea setmanes abans que es doni el tret de sortida de diumenge, durant els entrenaments. Laura García, que ha fet d'entrenadora des de la primera edició, explica que totes i cadascuna de les dones que prenen part en les sessions gratuïtes per estar en forma (unes 400 per sessió, a sessió per setmana) tenen una història personal al darrere. “Son molt més que 5.500 dones; són 5.500 històries”, assegura. Per posar alguns exemples, entre les participants hi ha el cas d'una mare i una filla que acudeixen als entrenaments com un moment de trobada entre les dues; la jove que fa poc que ha estat mare i que s'ha proposat recuperar la silueta; la dona que viu una separació i que busca desconnectar, i el cas d'una corredora que ha tingut un càncer de mama i que vol recuperar el ritme. “Part de l'èxit de la cursa i dels entrenaments és que sigui només una cosa de dones, crec que la presència d'homes les podria fer sentir, a algunes d'elles, cohibides; s'han fet seus els entrenaments”, destaca García. De bon principi, la Cursa de la Dona va tenir com a objectiu mobilitzar dones d'arreu de la demarcació que normalment no fan esport i ajudar-les a aconseguir fer el recorregut –de cinc quilòmetres– d'una manera segura i saludable.

A més, l'esdeveniment del dia 2 tindrà un vessant solidari: una part dels diners que s'han recaptat en la inscripció seran per al Grup Iris (dones afectades pel càncer de mama) i el programa Guapes i Valentes de la Fundació Oncolliga Girona. Diumenge, Oncolliga ha organitzat una tallada solidària de cabells durant el matí a la Copa. Tothom qui ho vulgui es podrà tallar els cabells per cinc euros. Els diners i els cabells que es recullin es destinaran a Mechones Solidarios, un projecte que ofereix perruques fetes de cabell 100% natural a afectats de càncer. L'escola de perruqueria i estètica Més que Formació posarà els professionals al servei d'aquesta causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona