Societat

successos

abusos a menors

Una menor denuncia un abús sexual durant la Mercè

Va ser atesa a l'estand informatiu de l'Ajuntament i va explicar que l'havia agredit un grup de nois

El servei va assessorar quatre persones més que havien patit agressions sexistes en la festa major

Una jove menor d'edat ha denunciat haver estat víctima d'un abús sexual “greu” comès per un grup de nois durant la Mercè, segons va explicar ahir la regidora de Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez. La jove és una de les onze persones que van relatar episodis de violència sexista a l'estand del consistori per assessorar les víctimes en cas d'agressions sexuals, que va estar operatiu a l'avinguda Maria Cristina entre dijous i diumenge. Cinc d'aquests onze casos es van produir en la festa major –inclòs el de la menor– i els altres sis responen a situacions de violència masclista que van tenir lloc abans de la Mercè. Els fets denunciats per la jove estan sent investigats pels Mossos.

El punt informatiu del consistori –amb psicòlegs i educadors– va atendre en total 501 persones, de les quals 490 volien informació sobre els serveis municipals que hi ha a l'abast en cas de ser víctima d'assetjament o agressió sexual. A les cinc persones que van denunciar agressions durant la Mercè, se'ls va oferir atenció psicològica i assessorament dels professionals del servei i, segons la regidora, dos d'aquests episodis responen a agressions homòfobes, mentre que la resta van ser agressions masclistes contra noies. Un d'aquests casos és el de la menor, que va requerir l'activació del protocol d'urgència. La jove va ser atesa pels psicòlegs i se li va oferir acompanyament dels Mossos i la Guàrdia Urbana fins que va arribar a l'hospital. Les sis dones que van ser víctimes de violència masclista fora del marc de la festa major van ser redirigides al servei SARA Jove, que ofereix atenció especialitzada.

Segons dades del consistori, la majoria de les persones ateses han estat dones (66,5%) i, després, homes (33,3%) i transsexuals (0,2%). Un 69% eren veïnes i veïns de Barcelona i la franja d'edat majoritària entre les persones que han demanat informació a la carpa és la que va dels 18 als 25 anys (un 38%). Un 20% eren menors. Pérez va fer una valoració positiva de la instal·lació de l'estand com a acció de sensibilització, però va recordar: “Les agressions sexistes són un problema que ens trobem en el dia a dia de la ciutat, sobretot a les nits.” “Els joves ens preguntaven per què no érem en altres espais de la Mercè, per què no tenim més presència a les nits; als espais d'oci nocturn intensiu crec que la línia de treball ha de ser augmentar la presència de carpes com aquesta”, va afirmar la regidora.

LA FRASE

Als espais d'oci nocturn intensiu de la ciutat la línia de treball ha de ser augmentar la presència de carpes com aquesta
Laura Pérez
Regidora de Feminismes i LGTBI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona