Societat

El Berguedà vol dir-hi la seva per millorar les lleis locals

La consellera Meritxell Borràs presenta el Pla de Governs Locals als alcaldes berguedans en el consell de batlles d'ahir a Gironella

Les autoritats municipals veuen la iniciativa amb bons ulls

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, va presidir ahir el consell d'alcaldes del Berguedà que es va fer a Gironella. La presència de la consellera tenia una finalitat concreta: presentar el Pla de Governs Locals a tots els alcaldes de la comarca. Segons va explicar, la iniciativa ha de servir per “fer un procés participatiu en què establim quines lleis regiran en el món local al nou país”. Meritxell Borràs va afirmar que la iniciativa pretén “donar resposta a temes que Catalunya, com a país, s'ha de plantejar”.

La consellera va transmetre als alcaldes berguedans presents en el consell d'ahir que la voluntat del govern és “donar veu a tots els municipis de Catalunya per deixar que siguin ells els que estableixin les normes del joc que els regiran a Catalunya”. Per la consellera, “les lleis actuals necessiten ser actualitzades, ja que fa més de trenta anys que tenen vigència i algunes d'aquestes s'allunyen de la realitat municipal actual”.

També va voler parlar de la iniciativa el president del Consell Comarcal i alcalde de Gironella, David Font, que va assegurar que tant el seu poble com el Consell Comarcal defensaran aquest procés participatiu. “No podem deixar passar l'oportunitat de dir la nostra opinió en com ha de ser aquest món local del futur.” A més, Font va recordar que el Berguedà és un territori on el Consell Comarcal té una importància cabdal. “Catorze dels 31 municipis de la comarca tenen menys de 250 habitants, de manera que la voluntat de mancomunar serveis és més necessària que mai. Entre tots, podrem decidir quines lleis ens ho permetran”, va recalcar.

Els alcaldes de la comarca van reaccionar positivament davant la iniciativa que els va presentar la consellera Borràs. A més, alguns d'ells van aprofitar l'ocasió per donar les primeres pistes a la consellera de les coses que creuen que han de canviar. És el cas de l'alcalde de Borredà, Joan Roma, que va lamentar que tant el govern de la Generalitat com el de l'Estat hagin aprovat “lleis que qualifiquen d'innovadores però que realment no coneixen prou bé la realitat municipal actual”.

L'adéu d'Eduard Cuenca

El consell d'alcaldes d'ahir també va servir perquè el fins ara cap dels Mossos d'Esquadra al Berguedà, Eduard Cuenca, s'acomiadés dels alcaldes de la comarca.

Cuenca, que va agrair les facilitats que durant onze anys li han posat tots els alcaldes, passarà ara a dirigir l'àrea del Bages, mentre que el seu lloc al Berguedà l'ocuparà Francesc Hernández, fins ara inspector en cap de la comissaria d'Osona. Hernández també va assistir al consell de batlles amb Cuenca per presentar-se públicament davant els alcaldes de la comarca.

LES FRASES

Cal actualitzar les lleis que tenim i el món local ha de poder decidir les seves
Meritxell Borràs
Consellera de governació, administracions públiques i habitatge
Defensarem aquest procés participatiu i no deixarem passar l'oportunitat de dir-hi la nostra
David Font
President del consell comarcal i alcalde de gironella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona