Societat

noves tecnologies

jornades

Girona tornarà a ser la seu de la Catosfera, que ampliarà el ventall social dels debats

Les jornades són la gran cita dels internautes catalans sobre la xarxa

Educació, comunicació, empresa i lleure, entre els temes d'aquesta edició

El centre cultural La Mercè de Girona serà el marc els dies 13, 14 i 15 d'octubre d'una nova edició de la Catosfera. Les jornades, que s'han convertit en la gran cita dels internautes catalans per debatre tots els aspectes relacionats amb la xarxa, amplia aquest any el ventall temàtic. En aquest sentit, amb el títol La internet de les persones, hi haurà ponències dedicades a l'educació, la comunicació i el periodisme, l'activitat empresarial, la seguretat, el lleure, la cultura, les xarxes socials... La programació suposa un replantejament de les jornades. Segons Joan Camp, director de la Catosfera, “internet ho és tot i ocupa cada espai de les nostres vides”. Per aquest motiu han preparat una agenda d'actes en què hi haurà una àmplia participació de persones d'àmbits molt diferents. Durarà menys dies, però serà més densa de contingut, ha confirmat Camp. En total, es preveuen una vintena d'activitats en què s'han canviat les taules rodones de passades edicions per ponències d'uns vint minuts de durada. L'acte inaugural serà el dijous, dia 13, al vespre, amb una ponència en què es posarà l'accent en la funció social i democratitzadora de la xarxa”. El divendres serà el torn per a l'educació. Dirigida a alumnes dels instituts de Girona, dos experts parlaran dels usos creatius de la tecnologia enfocats als adolescents. A la tarda, professionals de la comunicació i el periodisme debatran el tema Masclisme i clickbaiting (hams informatius dissenyats per atreure l'atenció dels usuaris i generar ingressos publicitaris). El dissabte es faran ponències al voltant de sis temes: empresa, estratègia, xarxes socials, seguretat, cultura i lleure. Hi participaran persones d'entitats destacades en aquests àmbits, com ara de les empreses digitals Wallapop i Airbnb, agències com per exemple BeRepublic, Playbrand i El Giroscopi, analistes de comunicació, experts en seguretat digital i personalitats del sector cultural.

LA DATA

13.10.2016
començarà
la Catosfera, al centre cultural La Mercè. Durarà fins al 15 d'octubre.

La “funció socialitzadora” d'internet

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va celebrar que l'organització torni a confiar en Girona per celebrar la Catosfera. Madrenas va destacar el compromís de la ciutat amb les noves tecnologies i el paper que la xarxa té entre els ciutadans. “Internet compleix una funció socialitzadora que fa que usuaris d'arreu s'uneixin per establir algun lligam [...], una xarxa que pensa i opina i dóna veu a tothom”, va destacar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona