Societat

universitats

El Parc Tecnològic, a les portes d'una moratòria

La direcció i els patrons confien aconseguir avui i ‘in extremis' un ajornament d'un mes abans de passar finalment a la liquidació

El rector de la UdG, però, demana més temps a la Diputació i l'Ajuntament

El Patronat del Parc Científic i Tecnològic, que es va reunir ahir, confia que avui, i en el darrer moment, es concedeixi un ajornament davant la possibilitat d'arribar a un acord abans de fer finalment efectiva la liquidació, un cop es tanqui el concurs de creditors, previst per avui. Ahir es va demanar aquest ajornament perquè es compta poder millorar l'acord –privilegi general– amb el Ministeri d'Hisenda, un cop es disposa dels oficis de l'Ajuntament de Girona i la Diputació en què es reitera que hi volen posar diners.

En el cas que s'aconseguís finalment aquest ajornament s'estaria, però, davant d'un període d'un mes. És cert que s'aconseguiria oxigen per continuar negociant, però s'obriria novament una cursa contrarellotge per evitar la liquidació.

El missatge del rector

Aquest va ser el missatge tranquil·litzador que ahir a la tarda va voler transmetre el rector de la UdG, Sergi Bonet, que va reiterar que els oficis de la Diputació i Ajuntament, “tot i no ser són vinculats, són un pas perquè fins ara no es disposava de cap document oficial”.

“A la reunió del patronat vàrem acordar demanar al jutge l'ajornament. Les converses que hem tingut amb les parts ens fan tenir la confiança que estaran d'acord a demanar aquest ajornament.”

Posicions fixades

Mentre Sergi Bonet feia aquestes declaracions, fonts de l'Ajuntament de Girona van reiterar ahir a la tarda el seu compromís a aportar dos milions d'euros per contribuir a salvar el parc, igual que la Diputació de Girona, que hi ha de posar uns sis milions.

A la pràctica, però, la posició d'aquests dos patrons del parc, i creditors, es manté invariable perquè no tenen la intenció –perquè no seria legal, sostenen– d'aportar els diners durant la fase del concurs. Si bé la Diputació no ha parlat de terminis, el que sí que ho ha deixat clar és l'Ajuntament de Girona, que, ara per ara, ho pensa fer en vint anys.

LA FRASE

Hem demanat l'ajornament al jutge en disposar d'aquests escrits de l'Ajuntament i la Diputació
Sergi Bonet
Rector de la universitat de girona (UdG)

Visions contraposades

El rector de la UdG, Sergi Bonet, va destacar ahir que amb els oficis de la Diputació i l'Ajuntament, que es van fer arribar a la direcció del parc divendres, s'ha fet un pas important, però aquest encara no és suficient. Segons el rector, els documents, tot i estar signats per les màximes autoritats de les dues institucions, no són vinculants. “Ha estat una millora perquè fins ara només ho havien exposat en el si del patronat i no teníem cap document; ara sí”, destaca Bonet, que hi afegeix: “Aquesta voluntat, però, hauria de ser ratificada pels òrgans competents, com ha fet la UdG”.

El compromís de la Diputació és aportar uns sis milions d'euros; l'Ajuntament de Girona, dos; la UdG, 3,3, i la Generalitat –que no és patró–, 4,9. A l'Estat es deuen 27,6 milions. Segons Bonet, l'Estat, que és el principal creditor preferent, vol uns 16 milions, que caldria aportar de manera relativament ràpida. En aquest context, Bonet creu que els vints anys que proposa l'Ajuntament serien un escull, però no insalvable, si la resta de les parts aporten el que tenen previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona