Societat

homofòbia

sanció

Primera sanció econòmica per insults homòfobs

L'infractor haurà de pagar ara una multa de 300 euros

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat que s'ha fet efectiu el pagament de la primera sanció per vulneració dels drets de les persones LGTBI, segons el procediment que regula la llei 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Els fets sancionats es van produir el març passat quan el treballador d'un centre residencial per a gent gran va ser increpat i menystingut per la seva orientació sexual. L'infractor haurà de pagar ara una multa de 300 euros.

Des que es va aprovar la llei l'octubre del 2014 fins el primer semestre del 2016, s'han denunciat 81 casos a l'àrea per a la igualtat de tracte i no discriminació de persones LGTBI, 67 de les quals fan referència a insults. A banda de les denúncies, s'han atès 140 notificacions de vulneracions de drets recollits en la llei durant aquests dos anys i centenars de consultes al telèfon 112.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia