Societat

castellers

concurs

Els Xicots guanyen el concurs B, animat per la colla xinesa

Els Xiquets de Hangzhou van aconseguir sorprendre el món descarregant un 3 de 9 de factura impecable

Com a prèvia del gran dia, en una Tarraco Arena Plaça que va registrar una molt bona entrada de públic, es va disputar ahir a la tarda la primera jornada del Concurs de Castells 2016. Les 20 colles integrades en el grup B van protagonitzar una competició de molt bon nivell.

Els Xicots de Vilafranca es van proclamar justos guanyadors. Els vilafranquins de la camisa vermella eren els favorits i van saber assumir aquesta condició. Són la colla que a hores d'ara té més gamma de les participants, i la seva actuació, amb el 3 de 9
i el 5 de 8 carregats més la torre de 8 descarregada, va ser la millor de totes. Llàstima que la colla, com reconeixia una emocionada Aina Mallol, no hagués pogut rubricar l'èxit amb el 3 o el 5 descarregats. Aquest és un triomf que reforça, i molt, l'autoestima dels Xicots.

En qualsevol cas, la gran sorpresa la va donar la colla xinesa dels Xiquets de Hangzhou, convidats a participar per l'organització, que van entrar a plaça saludant ordenadament la concurrència, que poc després va quedar absolutament bocabadada davant de l'execució impecable que van fer del 3 de 9 –tots pensàvem que havia estat el primer que feien, però vam saber que ja l'havien fet al seu país.

Igualment espectacular va ser el 2 de 8 que van descarregar a continuació i que els deixava en posició franca per guanyar el concurs. Els xinesos havien de carregar el 4 de 9, però aquesta vegada l'intent va fer llenya. El castell va pujar amb mala mida, tot i que amb una mica més de rapidesa l'haurien pogut arribar a coronar. La colla de Hangzhou va acabar amb el 4 de 8, que li va valer per aconseguir la segona plaça. Seu va ser, a més, el castell de la jornada.

Marrecs de Salt

Els Marrecs de Salt van fer una actuació per emmarcar, amb la qual van assolir el tercer lloc. Endollada, molt concentrada i còmoda, la formació gironina va encadenar la millor sèrie del seu historial, amb el 2 de 8, un 5 de 8 amb una canalla ràpida i valenta i un tronc sempre a lloc, i el 7 de 8. Idèntics castells van fer els Castellers de Sant Cugat, especialment meritori el 5 de 8 que van descarregar en el segon intent, després d'una primera temptativa desmuntada que els va penalitzar. Els Moixiganguers d'Igualada, amb el 2 de 8 descarregat, i els Castellers de Terrassa, amb el mateix castell però carregat, van obtenir respectivament, el cinquè lloc i el sisè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona