societat
Els infants amb pocs recursos mengen aliments més calòrics
Els nens de 3 a 14 anys de famílies en els quals la mare té nivells d'estudis primaris o no té estudis consumeixen el doble de productes hipercalòrics (40,9 %) que els de pares universitaris (19,6 %), una situació que ha empitjorat lleugerament en l'últim any. Segons les dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya del 2015, que es va presentar ahir, el consum freqüent de productes hipercalòrics se situa en el 27% de la població infantil catalana el 2015, fet que suposa un repunt tenint en compte que el 2014 era del 24,3%.
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha donat a conèixer ahir els resultats d'aquesta enquesta, que confirma que hi ha diferències socials en el consum freqüent dels denominats productes hipercalòrics, una “alerta clara” sobre la qual pretenen influir diversos programes de salut impulsats pel govern català. Altres resultats de l'enquesta indiquen que ha augmentat també, encara que lleument, el consum de tabac en les dones (del 20,3% el 2014 al 20,6% de l'any passat) i l'excés de pes també en dones (del 40,7% al 43,3%).
El sondeig, que s'elabora amb entrevistes al llarg de tot l'any, recull informació sobre l'estat de salut, l'estil de vida i la utilització dels serveis sanitaris de tota la població resident a Catalunya, no té límit d'edat, i l'any passat hi van participar 5.598 persones (2.803 homes i 2.795 dones).