Societat

FESTES

reconeixement

El dibuixant Paco Ibáñez, Ramblista d'Honor 2016

Durant les Festes del Roser, Amics de la Rambla lliurarà tots els guardons: al dibuixant Francisco Ibáñez, a Las Golondrinas, a John Hoffman, del Congrés Mundial del Mòbil, i a la fundació Tot Raval

Flors, flors i més flors, això volen ser les Festes del Roser a la Rambla, del 7 al 13 d'octubre. Enmig de la festa, organitzada per Amics de la Rambla i amb el lema, enguany, “La Rambla en flor”, es lliuraran els guardons de Ramblista d'Honor 2016. Són reconeixements amb una llarga història, que es remunta als anys seixanta del segle passat. Aquest cop els escollits són quatre, i molt diferents. Primer, dues persones concretes reben el títol honorífic de Ramblista: el dibuixant Francisco Ibáñez i John Hoffman. En el cas d'Ibáñez, es fa l'ullet al present però tenint molt clar el paper fonamental dels seus còmics en l'oci de generacions de barcelonins. John Hoffman representa la innovació i se li vol fer l'agraïment per haver escollit Barcelona com a seu del Congrés Mundial del Mòbil. Els dos altres Ramblistes d'Honor són entitats o empreses ben diverses. Una és Las Golondrinas, del port. Centenars, milers de barcelonins i forans han tingut la seva primera experiència marinera amb aquestes embarcacions. És una activitat tradicional, es podria dir. Al costat, un altre Ramblista d'Honor difícil de limitar per un nom i uns cognoms; es tracta de la fundació Tot Raval. En aquest cas, amb paraules de l'entitat Amics de la Rambla, es vol reconèixer “la seva feina en favor del barri del Raval”.

És la cinquanta-quatrena edició de la festa, que ocuparà molts espais propers a la Rambla entre els dies 7 i 13. Tot gira al voltant de la festa de la Mare de Déu del Roser, de la qual hi ha una imatge en un dels laterals de la Rambla. “La Rambla en flor” és el lema. Com una reivindicació. El cartell, obra d'alumnes de l'Escola Massana, ho fa present: “La Rosa? D'ella ningú en sap res”... L'eix central de la ciutat, la Rambla, s'anirà cobrint de flors, fins i tot l'estàtua de Colom. I qui diu Colom, per què no guarnir façanes i espais emblemàtics? Les façanes del Palau Moja, el Palau Marc i l'Arts Santa Mònica. I el centre comercial El Triangle, que farà una decoració floral en forma d'estalactites. El Liceu tindrà a punt una decoració floral per a l'estrena de Macbeth. I també s'hi apunten la Boqueria, el Museu Marítim... I en un marc engalanat, i fent tant com es pugui perquè els forans s'integrin, han decidit que els més grans tinguin el seu temps i espai: es farà una mostra de les activitats dels casals de gent gran de Ciutat Vella i també es convida els grans a sortir a ballar, amb música en directe, davant de Colom. Xocolatada, concert, visites i portes obertes, i de franc... Pocs dies però atapeïts. No hi ha pressupost global, cadascú es fa càrrec de la seva iniciativa. Amics de la Rambla sí que pot dir el que hi posa: 47.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona