Societat

El Carnet Jove obre un procés participatiu per millorar el servei

La targeta celebra el 30è aniversari amb una nova imatge estètica

Es vol fomentar la participació dels joves a través de les xarxes i amb tallers

El Carnet Jove vol millorar la seva integració en el sector juvenil de Catalunya i ho farà a través d'un procés participatiu que començarà a mitjan novembre. Així ho va afirmar la directora general de Joventut, Marta Vilalta, durant la roda de premsa feta ahir amb motiu de la presentació de la nova imatge del carnet per celebrar els 30 anys d'existència.

Vilalta va destacar l'obertura d'un debat participatiu perquè els joves puguin contribuir a la millora del servei. “Volem fer del Carnet Jove una eina al servei de les polítiques de joventut i adaptar-lo a les necessitats actuals del jovent, amb l'objectiu que se sentin identificats amb aquest”, va afirmar la directora de Joventut.

El procés participatiu es desenvoluparà en els diferents canals de difusió i xarxes socials per aconseguir la participació dels joves. A través de Facebook, es crearan grups temàtics on es podrà debatre segons els seus interessos. A més, també es faran tallers presencials a cada demarcació segons els grups d'edat.

Destacant els 30 anys d'expansió del carnet, es pretén convertir-lo, a més, en una porta d'entrada dels joves als diferents serveis de la Generalitat, com ara els programes Garantia Juvenil o els recursos i vies d'accés per a l'orientació de la carrera acadèmica i laboral. Un dels objectius del nou servei és la potenciació dels descomptes relacionats amb la transició a la vida adulta, ja que les propostes d'oci i mobilitat són les més populars.

La presentació d'ahir també va tenir la presència del director de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, i del director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau. Poch va remarcar el bon moment del Carnet Jove, que acabarà l'any amb més de 550.000 titulars, una xifra que supera el rècord del curs passat. Un 41% dels joves catalans disposen del servei, i entre el jovent de 18 a 25 anys té una presència del 51%. Nicolau va celebrar el vincle de CaixaBank amb el Carnet Jove durant 18 anys, que serà l'entitat que continuarà emetent-lo fins, almenys, el 2026. També es podrà fer servir el carnet amb l'aplicació ImaginBank, el banc mobile-only de l'entitat financera, fet que suposa una clara adaptació a les noves tecnologies.

El Carnet Jove, coincidint amb el 30è aniversari, estrena disseny. L'humorista Peyu va ser l'encarregat de mostrar la nova imatge a través del vídeo, del qual és el protagonista. El Carnet Jove canvia la seva tonalitat blava per la negra, amb la paraula “jove” destacada en groc. Conté el símbol d'EYCA, representatiu de la comunitat European Youth Card, per intensificar la vinculació al projecte europeu.

Per celebrar els 30 anys, a més, es faran dos actes. El primer, l'11 de novembre, serà un concert amb bandes musicals catalanes a la sala Razzmatazz. El segon es durà a terme al desembre, en reconeixement als autònoms, empreses i entitats col·laboradores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona