Societat

Les conseqüències del 26-O

El PSC vol pactar amb el PP per governar a Badalona

El president del grup municipal socialista, Àlex Pastor, inicia “contactes” per buscar “una alternativa liderada pel PSC”

El popular Xavier García Albiol s'obre a parlar d'un canvi de govern però rebutja un pacte que afavoreixi un alcalde socialista

El president del grup municipal del PSC a Badalona, Àlex Pastor, ha convidat el PP a pactar perquè hi hagi un alcalde socialista a la ciutat en lloc del govern liderat per Guanyem Badalona en Comú.

En una entrevista al programa El món a RAC1 , Pastor ha explicat que ahir va començar a fer “una ronda de contactes per veure si hi ha una alternativa a Badalona liderada pel PSC” i veu opcions d'una abstenció del PP en una moció de censura que permeti una alcalde socialista.

En aquest sentit, ha deixat clara la seva aposta perquè un eventual relleu a l'alcaldessa Maria Dolors Sabaté l'encapçali ell i no el popular Xavier García Albiol. Ha recordat que ja ven deixar la seva posició “molt clara l'any passat”: “Ni Albiol ni cap altre regidor del PP serà a l'alcaldia per nosaltres”.

Respecte de la decisió del govern municipal d'obrir l'Ajuntament contra de la prohibició judicial de fer-ho, Pastor ha afirmat que ell “no hauria obert ahir”. “Era un dia festiu. Podem estar d'acord amb el rerefons però no amb vulnerar la llei”, ha argumentat. En la seva opinió, “no era una jugada per donar una possibilitat de pacte als treballadors, sinó un espectacles esperpèntic provocat per Guanyem Badalona”.

El PP rebutja l'oferta

De la seva banda, el coordinador general del PP, Xavier García Albiol, ha rebutjat la proposta i ha assegurat que “no participarem d'una jugada que no té cap lògica ni legitimitat”. En la seva opinió, la proposta que el PP afavoreixi un alcalde socialista “són ganes de prendre el pèl al personal”. “El que no es pot fer és organitzar un circ com està fent Àlex Pastor. No hi participaré”, ha afirmat.

García Albiol ha admès que prefereix un alcalde socialista a Sabater, “però un que tingui legitimitat. Àlex Pastor no en té”. Ha recordat que el PSC “ha passat de 9 a 4 regidors” a Badalona. Segons ell, dels quatre regidors del PSC no n'hi ha cap que pugui estar al capdavant de l'Ajuntament de Badalona”.

L'exalcalde, malgrat tot, ha deixat la porta a parlar de pactes: “Si algú pensa que el govern de Badalona no pot seguir, seiem i parlem amb una mica de coherència”. Ha apuntat, però, que “semblaria raonable que l'alcalde fos qui ha guanyat les eleccions”, si bé ha admès que no es veu alcalde “amb aquest PSC”.

El també diputat del PP al Parlament ha puntualitzat que l'escenari de pactes a Badalona “no té res a veure” amb la situació política a l'Estat.

C's insta PP i PSC a pactar

Ciutadans (C's) ha instat aquest dimecres el PP i el PSC de Badalona a arribar a un acord per a la governabilitat de la ciutat i es compromet a donar suport a un candidat a l'alcaldia que defensi la unió i la no divisió entre els badalonins.

En un comunicat, Ciutadans apunta que l'alcalde de Badalona ha de ser una persona de consens entre el PP, el PSC i C's. La formació liderada per Albert Rivera considera que aquest eventual futur alcalde ha de definir un programa de ciutat per al futur govern de Badalona basat en un reforç de les polítiques socials, suport a les pimes i als emprenedors i a millorar la gestió dels serveis públics, així com en la transparència, la lluita contra la corrupció i la neutralitat institucional.

És per això que Ciutadans s'ofereix a treballar per arribar a un acord amb el PP i el PSC de Badalona per elegir un alcalde de consens i definir un pla de ciutat que es transformi en millores per a tots els habitants de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva