Societat

municipal

religió

Barcelona garanteix tracte igualitari a les entitats religioses

L'Ajuntament crea dos protocols per evitar situacions de discriminació en l'accés a equipaments i l'ús de la via pública

L'Ajuntament de Barcelona ha elaborat dos nous protocols per regular amb criteris uniformes les peticions d'entitats religioses per fer activitats puntuals a la via pública i a equipaments municipals, amb l'objectiu de garantir una resposta justa i equànime i evitar situacions de discriminació. En els darrers anys, la demanda de peticions per poder celebrar festivitats fora dels centres de culte habituals ha crescut i la manca de criteris clars, segons el consistori, ha fet que en algunes ocasions s'hagin produït tractes desiguals entre entitats, ja fos per denegació o en l'aplicació de taxes.

Les noves mesures han estat impulsades per la quarta tinència de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència del consistori –encapçalada per Jaume Asens– i la idea és proporcionar eines tant als treballadors municipals que gestionen les peticions com a les entitats que demanen fer activitats a l'espai públic. La voluntat del govern municipal és garantir el ple exercici del dret fonamental a la llibertat religiosa i avançar en la normalització de la presència de la diversitat religiosa a la ciutat, fent-la compatible amb la neutralitat dels poders públics i afavorint la convivència i la cohesió social.

L'Ajuntament reforçarà també l'Oficina d'Afers Religiosos (OAR), que assessora i acompanya les entitats religioses en tots els processos relacionats amb l'administració municipal que han de dur a terme. El consistori destinarà a aquest organisme 35.000 euros en els tres anys vinents. A més, s'augmentarà un 50% la línia de subvencions que convoca l'OAR per adequar els centres de culte als estàndards que estableix la llei. Segons recollia ahir l'ACN, es destinaran 150.000 euros durant el 2016 i el 2017 per acabar d'habilitar tots els centres de la ciutat.

L'Ajuntament, d'altra banda, va anunciar que s'incrementaran un 7% les ajudes que reben les entitats religioses. En concret, arribaran als 70.000 euros per a cadascun dels propers quatre anys. En paral·lel, es treballarà un pla formatiu per oferir als professionals dels serveis municipals recursos per comprendre la pluralisme religiós de la ciutat.

LA FRASE

Els protocols volen evitar la dispersió actual de criteris a l'hora de respondre les peticions d'entitats
Jaume Asens
Tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania de Barcelona

LA XIFRA

513
centres de culte
es van comptabilitzar el 2015 a la ciutat, pertanyents a 21 tradicions religioses diferents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres