Societat

El govern vol braus a l'illa dels bous però controlats

La Generalitat descarta traslladar els animals salvatges de l'illot fluvial i aposta per frenar-ne la reproducció

El delegat del govern alerta els voluntaris del risc de portar-los aliment

Separar els mascles de les femelles a través d'una tanca per controlar-ne la reproducció. Aquesta és la solució que a hores d'ara la Generalitat veu més viable per a la vintena de braus que habiten l'illa de Vinallop, coneguda com l'illa dels bous.

Tot i que encara no hi ha una decisió presa, el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, creu que amb aquesta mesura es podrien mantenir els bous en el seu hàbitat, tenint en compte que es tracta d'animals salvatges. “A l'hora de fer una gestió de la finca, separar-los per sexes permet que la gestió no sigui un descontrol”, va avançar ahir Pallarés.

La Generalitat recorda que són animals salvatges i que, per tant, tenen la mateixa consideració que “un porc senglar o una cabra”. Precisament per aquesta condició, el govern veu inviable treure els braus de l'illot fluvial enmig de l'Ebre entre Amposta i Tortosa. Complint la normativa sanitària i la llei de traçabilitat, els animals haurien de ser sacrificats, extrem que també es descarta. “Els bous hi han viscut tota la vida, el nom fa la cosa”, recorda Pallarés.

Amb un estat al límit agreujat per la situació de sequera, el Departament d'Agricultura s'encarrega de portar aliment als braus periòdicament. En aquest sentit, es desaconsella als voluntaris que continuïn alimentant-los. “Que no ho facin o, si ho fan, que ho facin sabent què tenen al davant”, va alertar ahir Pallarés després del consell de direcció territorial.

LA FRASE

Separar-los per sexes permet que la gestió no sigui un descontrol
Xavier Pallarés
DELEGAT DEL GOVERN A L'EBRE

La Taula de Mobilitat, “més ràpida i àgil”

Les traves jurídiques i econòmiques que poden suposar la creació de l'Autoritat de Mobilitat (ATM) a les Terres de l'Ebre, que reclama la Plataforma Trens Dignes, fan que la Taula de Mobilitat, que proposa el Departament de Territori i Sostenibilitat, sigui l'opció “més ràpida i àgil” a la gestió del nou pla de mobilitat. Així ho va valorar ahir el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, en el marc del consell de direcció territorial, tot destacant que el debat “està sobre la taula”. “La constitució d'una ATM suposa un nou consorci, que la RSAL no permet actualment, i que hauria de tenir un 85% de participació de la Generalitat i un 15% dels ajuntaments i consells comarcals”, va puntualitzar. “La Taula de Mobilitat és una eina més viable i eficaç”, va concloure. El govern, segons va avançar Pallarés, està estudiant quina opció genera més consens i és “més fàcil de gestionar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró