Societat

municipal

reconeixement

Tiana és reconeguda per l'Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància

Es converteix en el municipi més petit de Catalunya que rep la distinció internacional

L'Ajuntament de la vila destaca el paper dels consells d'infants i adolescents

Tiana s'ha convertit en el municipi més petit de Catalunya que ha rebut el distintiu de l'Unicef que la reconeix com a Ciutat Amiga de la Infància, una distinció que aquest any han aconseguit també les ciutats de Girona, Tarragona, Figueres i Rubí. Aquests cinc municipis se sumen a vuit més que ja tenien el reconeixement.

El programa Ciutats Amigues de la Infància pretén impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant en l'àmbit local i promocionar la participació dels infants i adolescents en tots els temes que els afecten, i fomentar la tasca en xarxa entre els diferents municipis que formen part d'aquesta iniciativa. Marta Guàrdia, tercera tinenta d'alcalde de Tiana i responsable de l'àrea de Benestar i Drets Socials, destaca la feina desenvolupada al municipi pel consell d'infants, que ja fa quatre anys que està en marxa, i pel consell d'adolescents, que va arrencar fa un any. “El reconeixement de l'Unicef és pel treball transversal que es fa des de diferents àrees municipals per mirar-nos el poble amb ulls de nen”, manté Guàrdia, satisfeta perquè Tiana ha rebut la distinció de Ciutat Amiga de la Infància. Assegura que ara el repte és continuar treballant en la mateixa línia per poder renovar la distinció d'aquí a quatre anys i “ampliar la implicació d'entitats i associacions del municipi”.

El reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància es concedeix cada dos anys, després d'un procés d'avaluació als municipis. D'aquesta manera s'analitza que les línies d'actuació de la política dissenyada en relació amb la infància i l'adolescència s'ajustin als requisits exigits. En el cas de Tiana, hi va haver una visita prèvia del comitè avaluador a la vila per conèixer de primera mà el que s'estava fent. En total, ja són 170 les poblacions que configuren la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància a tot l'Estat espanyol.

LA XIFRA

5
municipis
catalans han estat reconeguts aquest any per l'Unicef. Són Girona, Tarragona, Figueres, Rubí i Tiana.

La distinció es lliurarà el 15 de novembre

Tiana recollirà la distinció, juntament amb els altres municipis reconeguts, el 15 de novembre que ve a Santander, que és Ciutat Amiga de la Infància des del 2014. La regidora responsable de Benestar i Drets Socials ha assegurat que, un cop recollit el premi, es compartirà amb els infants de la vila i amb tots els veïns en general. “Volem que tothom se senti partícip de la distinció que Tiana ha rebut de l'Unicef.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla