Societat

Mataró supera per primera vegada els 125.000 habitants

A diferència d'altres municipis, en els darrers anys la ciutat ha mantingut un creixement constant de la població

La lleugera pèrdua de població nacional es compensa en l'últim any amb l'arribada d'estrangers

Continua com a vuitena ciutat del país en nombre d'habitants

Per primera vegada en la història, Mataró ha superat els 125.000 habitants. És, sens dubte, la dada que crida més l'atenció de l'estudi de la població que presenta anualment l'Ajuntament de la capital del Maresme.

Segons les dades del padró continu, l'1 de gener del 2016 hi havia empadronats un total de 125.631 habitants, 697 més que l'any anterior, la qual cosa suposa una variació relativa del 0,56% respecte a principis d'any. En els darrers anys, a diferència d'altres ciutats, Mataró ha mantingut un creixement constant de la població que, si bé està allunyat dels registres de principis de la dècada passada, confirma que els valors negatius de l'any 2013 van ser un fet puntual. L'any 2015, el saldo natural (diferència entre naixements i defuncions) i el saldo migratori (diferència entre altes i baixes) pràcticament s'equiparen i representen el 49,58% i el 50,42% del saldo total, respectivament.

Una situació molt diferent de la registrada en els darrers anys, en què el saldo natural era el motor principal del creixement de la població. Per nacionalitats, el saldo natural és positiu tant per a la població de nacionalitat espanyola (+113 habitants) com per a l'estrangera (+238 habitants), mentre que, en el cas del saldo migratori, el de la població autòctona és lleugerament negatiu (-111 habitants) i el de la població estrangera és clarament positiu, amb +468 habitants. En aquest sentit, la incidència de la població de nacionalitat estrangera –nascuda o no a la ciutat– continua sent un aspecte bàsic per poder entendre la dinàmica demogràfica de la ciutat més enllà dels corrents migratoris. En el darrer any, una part de l'increment anual de la població de nacionalitat espanyola es deu al fet que moltes persones que abans tenien nacionalitat estrangera han obtingut la nacionalitat espanyola (en concret, ha estat el cas de 291 residents).

El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez (PSC), va explicar que el fet de superar el llindar dels 125.000 habitants no suposarà que Mataró estigui obligada a prestar més serveis que abans d'arribar a aquest registre, tot i que tampoc podrà accedir a més ajudes ni subvencions per aquest motiu. Jerez també va subratllar que Mataró continua sent la vuitena ciutat de Catalunya en nombre d'habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona