Societat

Comerç

Ni el partit del Barça pot fer res contra l'Ikea del Born

Per celebrar que fa 20 anys va arribar a casa nostra, la cadena sueca obre una botiga ‘efímera' al centre de Barcelona

L'establiment, que dissabte que ve ja es tancarà, ven edicions limitades

Cues i cues i cues. Des que divendres Ikea va obrir la seva primera botiga efímera a Barcelona els fans d'aquesta cadena sueca de mobles i utensilis de la llar han col·lapsat l'establiment, que ha hagut de posar dos guàrdies de seguretat a la porta per regular les entrades dels clients. Ahir també hi havia cues, fins i tot mentre jugava el Barça. Tot i que la gent que s'esperava per entrar era molta, com que la botiga és petita i s'acaba de seguida, la cua anava de pressa.

La botigueta del Born –és a una cantonada d'El Born Centre de Cultura i Memòria– haurà estat oberta tot just una setmana, fins dissabte que ve. Ha estat una idea dels responsables d'aquesta cadena per celebrar que ja fa 20 anys que es van instal·lar a l'Estat (també han obert una botiga d'aquestes mateixes característiques a Madrid). La novetat de muntar una botiga només per pocs dies, que pràcticament no s'havia vist mai fins avui amb productes d'aquest tipus, és una de les coses que ha aixecat més curiositat.

El cas és que, en aquest local del Born –al número 17 del carrer Comerç–, Ikea hi ha col·locat unes poques peces d'edició limitada, és a dir, que no es poden trobar als seus establiments normals, ni de l'Estat ni de cap altra botiga d'Europa. Per això els fans aguantaven les cues sense queixa, per trobar peces gairebé úniques.

Al primer pis hi ha objectes de la llar –coixins, rellotges, gerros i centres de taula (hi destaquen uns gerros de colors suaus de vidre procedent de Småland, la zona de Suècia on va néixer la companyia). Al pis de baix és on hi ha els objectes de cuina, entre els quals, i segons va explicar ahir la Laia, una de les dependentes, “el que més èxit està tenint són totes les peces de metall pintat de porcellana”, de tons beix i blanc, cassoles, bols, teteres, cafeteres...

També al pis de baix és on hi ha una gran taula rectangular per a un màxim de deu persones, que és on es faran diàriament una sèrie de cursos (entre els quals el curs Happy projects design, que consistirà a brodar un cistell, i Mamicrafter, per personalitzar un joc de te). Els cursos, no cal dir-ho, “estan esgotats des del moment zero”, explica la Laia. Es va fer una campanya a través de les xarxes socials i de seguida es van omplir i es va haver de penjar el cartell de complet.

LA XIFRA

20
anys
fa que la cadena sueca de mobles Ikea es va instal·lar a l'Estat. Aquí, la primera botiga va ser la de Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia