Societat

Polèmica taurina

Centenars de persones es manifesten contra els toros a Barcelona

Una dotzena de ciutats s'afegeixen a la protesta contra la decisió del TC d'anul·lar prohibició de les corrides a Catalunya

El PACMA assegura que no pararan fins “abolir la tauromàquia a tot l'Estat”

Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte a la plaça Catalunya de Barcelona a favor dels drets dels animals i contra el seu maltractament. la protesta ha coincidit amb la recent decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'anul·lar la prohibició de les curses de braus a Catalunya.

La guàrdia urbana ha xifrat en 300 el nombre de manifestants i els organitzadors en més de 800 persones. La protesta ha estat convocada per l'associació RICMA (Repulsa Internacional Contra el Maltractament Animal) i el Partit Animalista (PACMA).

La portaveu del PACMA, Ana Baile, ha assegurat en declaracions a l'ACN que “no pararan fins a rebatre la sentència del TC” i ha afirmat que el seu objectiu final és “abolir la tauromàquia a tot l'Estat”.

La protesta contra els espectacles taurins s'ha fet a una dotzena de ciutats més de l'Estat espanyol i també a altres països europeus, com en el cas de la ciutat alemanya de Saarbrücken.

A Madrid, més de tres-centes persones (segons el PACMA) s'han aplegat a les portes de la Delegació del Govern espanyol i han exhibit una pancarta amb el lema Tauromàquia abolició i han cantat consignes contra el maltractament animal.

La presidenta del PACMA, Silvia Barquero, ha defensat que “la tauromàquia no només hauria d'estar prohibida a Catalunya, sinó a tot l'Estat, perquè hi ha una sensibilitat social que demanda la seva fi com a màxim exponent del maltractament animal al nostre país”.

Segons ella, amb la seva sentència el TC “ha ignorat la majoria de la societat” i “no ha tingut en consideració que els temps han canviat i que la tauromàquia forma part del nostre passat, com un record de la nostra història, però no del nostre futur”. “Hi ha un rebuig generalitzat a una pràctica que implica el maltractament dels animals”, ha asseverat.

A més, ha atribuït la decisió del tribunal a “una estratègia del PP per revocar una decisió que es va prendre a Catalunya a través d'una iniciativa legislativa popular (ILP)”. “Una vegada més, la els polítics van per un costat i la ciutadania pel contrari”, ha lamentat.

El PACMA assegura quedonarà “batalla” amb una campanya social, política i legal per fer front a la sentència del TC, que arrenca precisament amb les concentracions a Barcelona, Bilbao, Còrdova, Lleó, Palma, Madrid, Múrcia, Sant Sebastià, Sevilla, València, Vitòria i Saragossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona