Societat

habitatge

ordre de desallotjament

La Rimaia s'atrinxera en espera del desallotjament immediat dels Mossos

El jutge manté l'ordre de desocupació de l'edifici tot i la petició de l'Ajuntament de suspendre-la per garantir que cap família es quedi al carrer

L'edifici ocupat La Rimaia serà desallotjat. El jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona va fer cas omís de la petició de l'Ajuntament de suspendre el desnonament de l'immoble situat a ronda de Sant Pau 12 i ara els Mossos d'Esquadra han de decidir la data i el procediment per dur a terme la desocupació, que podria ser imminent. L'edifici, conegut amb el nom de La Nova Rimaia, va ser ocupat fa vuit mesos i hi viuen almenys tres famílies amb menors d'edat, segons l'Ajuntament. Fa 25 anys que està buit, tret de les sis vegades que ha estat ocupat, i per això el col·lectiu ocupa assegura que, tot i que el jutge manté l'ordre de desallotjament, “la defensa de La Rimaia continua amb més força que mai”.

“Novament ha deixat de ser un espai buit i polsegós”, van proclamar quan van ocupar l'immoble el mes de març passat. Des d'aleshores, agrupacions com ara els Joves de Sant Antoni, l'associació de dones llatinoamericanes Mujeres Pa'lante o l'espai per a infants La Rimaieta hi han dut a terme el seu dia a dia.

La llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, suspesa pel Tribunal Constitucional, recollia que tot immoble propietat d'un gran tenidor d'habitatges (que tingui més de 1.250 m² de superfície habitable, com és el cas de La Rimaia) no podrà ser desallotjat si no s'ofereix una alternativa de lloguer social. L'Ajuntament va sol·licitar la suspensió del desnonament per poder tenir temps d'assistir les famílies i les persones que resideixen a l'edifici, ja que hi ha almenys tres famílies amb menors en situació greu de vulnerabilitat. Segons el consistori, l'immoble està en una de les zones de Barcelona amb més demanda d'habitatge i per això han fet “tots els passos possibles per evitar el desallotjament”.

El propietari ha rebutjat les ofertes de l'Ajuntament per incorporar l'edifici al parc d'habitatge públic i ara estan en espera que els Mossos facin efectiu el desallotjament.

Reclamen més control sobre l'empresa Desokupa

Entitats socials i veïnals s'han agrupat en la plataforma Stop Desokupa per demanar a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat que controlin l'activitat de les empreses privades que realitzen desnonaments, en especial Desokupa. La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, l'Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC), la PAH i l'Assemblea del Raval denuncien que aquesta companyia de seguretat “pressiona, intimida i desallotja” famílies que no poden pagar el lloguer de l'habitatge on viuen. Segons la plataforma, l'empresa està dirigida per un exvigilant de seguretat aficionat a les arts marcials i amb antecedents policials per extorsió, i normalment actua amb diversos homes corpulents, també vigilants de seguretat o lluitadors d'arts marcials, i fins i tot amb un exmilitar serbi. Les entitats tenen constància de quatre actuacions a Barcelona: al carrer Entença, al Raval, a Gràcia i a la Clota, i una a Pacs del Penedès, de les quals només en el cas de Gràcia, un edifici ocupat, va acabar amb la sortida de les persones que hi havia dins de l'immoble. La plataforma Stop Desokupa també fa una crida als afectats per l'activitat d'aquesta empresa perquè denunciïn els fets i facin pública la seva situació. A més, denuncien la “complicitat dels cossos de seguretat perquè permeten la seva actuació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró