Societat

municipal

comerç

Guerra oberta de botiguers i govern a Arenys de Munt

Dimiteix en bloc la junta de l'associació comercial per discrepàncies amb el govern i l'actitud de “menyspreu” de l'alcalde

Suspenen els actes de festa major i confien renovar l'entitat al gener

“Amb l'alcalde no ens entenem. Tenim la sensació que li és igual el comerç i que ens menysprea.” Amb aquestes paraules la fins ara presidenta de l'ABIC, Silvana Herce, justificava la decisió que dilluns va portar la junta en bloc a dimitir davant l'assemblea de socis. “No hem sabut o no és possible aquest diàleg amb el govern. Potser si es posa algú altre al davant s'hi podrà entendre”, reconeixia la portaveu dels comerciants, que lamentava que s'hagués arribat a aquesta situació. “Estem cremats i molt desil·lusionats per la falta de suport i per les traves que et trobes”, assegura. Segons la presidenta, les desavinences no són únicament arran dels canvis de circulació de la riera que van motivar les queixes dels comerciants. “És molt trist que hagis de recollir signatures per demostrar que representes un col·lectiu”, lamenta després d'un any en què els botiguers han qüestionat el projecte per urbanitzar un altre tram de la riera. Unes obres previstes per a l'any vinent però que acumulen fronts oberts com ara el debat sobre els escocells dels arbres del tram ja urbanitzat.

La junta, que ha presentat la dimissió, feia més de cinc anys que era al capdavant de l'entitat, que per no dissoldre's convocarà una assemblea al gener, confiant que es presentin nous candidats als càrrecs. El que ja ha anunciat l'entitat, que representa 83 comerços, és que suspenen els actes de festa major com ara el carrilet o el taller de capes i espases de Sant Martí, adreçat als infants.

L'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), no compartia les crítiques dels comerciants. “Intento arribar a totes les associacions, sense oblidar que governem per a molts altres col·lectius i vilatans”, afirmava ahir. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Sànchez, reconeixia que “s'ha hagut de rectificar” però també s'han fet d'altres coses positives per al comerç. “Aprenem la lliçó i faré carrer per recuperar la seva representació perquè ens facilita la feina tenir un interlocutor”, va afirmar Sànchez. “Hi ha altres temes que els preocupen, més enllà de la mobilitat, i s'ha de ser flexible i escoltar-nos”, hi afegeix el regidor de l'àrea.

LES FRASES

No hem sabut o no és possible aquest punt de diàleg amb el govern. Potser d'altres s'hi entendran
Silvana Herce
expresidenta de l'ABIC d'Arenys de Munt
Em sap greu que pleguin perquè és bo tenir un interlocutor. No comparteixo, però, les seves crítiques
Joan Rabasseda
alcalde d'Arenys de Munt (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia