Societat

El port genera un 7,6% de la pol·lució de l'aire a Barcelona

En marxa un pla de qualitat ambiental que aposta per l'energia neta

El programa tindrà efecte a llarg termini

El port de Barcelona del futur serà net, o menys contaminat del que ho està avui dia. El president de l'autoritat portuària, Sixte Cambra, va presentar ahir un pla, batejat com a “pioner”, de millora de la qualitat de l'aire, que ha de permetre reduir l'emissió de contaminants i contribuir, així, a fer més respirable Barcelona. El pla parteix de la constatació que l'activitat portuària és la responsable de la presència del 7,6% de l'òxid de nitrogen que hi ha al cel de la ciutat i de l'1,5% de les partícules en suspensió.

La principal font de contaminació del port prové de l'activitat dels vaixells mercants, mentre que els creuers contribueixen en un 1,2% a la contaminació global de la ciutat per òxid de nitrogen, i els ferris hi contribueixen amb un 1,4% de les emissions.

La gran aposta del programa mediambiental és l'ús del gas natural liquat, carburant que avui dia és molt poc utilitzat per la flota mundial, ja sigui la de mercants o la de passatgers. És per aquest motiu que Sixte Cambra va reconèixer que el programa és una aposta de futur per posicionar el port i la seva oferta per quan es generalitzi l'ús del gas liquat.

Per aquest motiu es treballarà per habilitar la infraestructura de recàrrega necessària i es projecta la construcció de motors de combustió neta que evitin als vaixells haver de tenir els seus funcionant mentre són a port.

LA XIFRA

5.545,5
tones
d'òxid de nitrogen a l'any emeten les diverses activitats que es desenvolupen al port de Barcelona.

Els ecosistemes mediterranis, en perill

Un escalfament global superior a 1,5º, el límit ideal establert per l'Acord de París, canviaria radicalment la regió de la Mediterrània, fins al punt de generar ecosistemes mai vistos a la zona els últims 10.000 anys. Segons un estudi publicat a la revista Science, que només té en compte la pujada de les temperatures i no valora altres afectacions causades per l'home, una de les conseqüències seria que la zona sud de la península ibèrica esdevindria desèrtica. En comparació amb els registres de principis del segle XX, la temperatura mitjana actual a la zona mediterrània ha crescut més que la mitjana mundial. El mateix estudi indica que, si les temperatures es mantenen dins dels límits marcats a París, les alteracions dels ecosistemes serien molt menys radicals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona