Societat

Universitat

La UdG i set municipis, junts per promocionar la ciència

Palamós, Banyoles, Blanes, Figueres, Girona, Olot i Sant Hilari Sacalm formen part d'un projecte que vol explicar la recerca que es fa a la UdG

La Universitat de Girona (UdG) i set municipis gironins s'han unit per promocionar la recerca i la ciència, més enllà de les parets dels laboratoris de la facultat. L'objectiu és, a través de diverses propostes, acostar la ciència al carrer, les escoles i instituts i els restaurants de totes aquestes poblacions.

Les propostes

El projecte s'estructura al voltant de cinc propostes. La primera, Ciutat al carrer, preveu fer activitats programades i espontànies; ahir es va fer la primera, una flash mob. La segona, Minuts científics, es farà en espais públics –el carrer, una cafeteria, un mercat...– sense avís previ, i un investigador de la UdG divulgarà en veu alta, i en cinc minuts, els aspectes més destacats de la seva recerca. A les Càpsules de ciència, representants del món acadèmic tractaran temes d'interès de la ciutadania des del punt de vista científic amb un ritme més pausat. En aquesta proposta ciutadans i investigadors debatran temes com per exemple l'esport, les vacunes o el medi ambient. En la proposta Itineraris científics es faran recorreguts temàtics a càrrec d'investigadors que passejaran per les poblacions –a Banyoles, per exemple, tindrà lloc una sortida micològica. El programa de Ciència a l'aula se centra en la gastronomia local. Es faran tallers a les aules dels centres educatius en què s'analitzarà un plat típic i els estudiants explicaran el que han après per mitjà d'un vídeo de dos o tres minuts que posteriorment compartiran amb la resta d'escoles i instituts del projecte.

D'altra banda, des de fa dues setmanes la recerca ja ha arribat a uns tres-cents establiments –entre restaurants, cafeteries i fleques– a partir de 150.000 tovalles individuals de paper en què s'anima els comensals a fer entreteniments científics entre plat i plat.

Ciutats de Ciència és un projecte finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia, del Ministeri d'Economia i Competitivitat, que pretén involucrar la societat i fomentar la seva participació en debats sobre recerca científica.

LA XIFRA

150.000
tovalles individuals de paper s'han repartit entre restaurants, bars i cafeteries per promocionar-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona