Societat

SERGI BONET

RECTOR DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA (UDG)

“M'he vist obligat a pressionar totes les parts”

“El pla de viabilitat està condicionat a la signatura de l'acord abans del conveni”

“En aquests moments penso que ja és un tema menor si l'Ajuntament de Girona paga o no a vint anys, sincerament”

El rector de la UdG, Sergi Bonet, va veure com ahir la Generalitat assolia el compromís d'aportar els 4,9 milions per ajudar a sortir el parc del concurs de creditors, que no vol dir salvar-lo, si es fa cas de l'administrador concursal. I tot això després d'unes setmanes molt tenses, sobretot entre patrons, com ara l'Ajuntament de Girona i la Diputació, en què no va faltar una reunió privada per demanar a Bonet que demanés públicament disculpes per haver pressionat.

Admet, doncs, que ha pressionat?
Si no hagués pressionat la resta de patrons, i en aquest punt encara que sembli un contrasentit incloc la UdG, de la qual sóc rector, ara el parc ja estaria en liquidació. Mireu, jo només he demanat com a president del patronat del parc a les parts, a la UdG, la Diputació i l'Ajuntament, els acords dels seus òrgans de govern, que és el que ens demana el Ministeri d'Hisenda per poder signar l'acord previ al conveni.
Si ho entenc bé, vostè, com a president del patronat, s'ha pressionat a vostè mateix com a rector de la UdG. És això?
Sí, exactament això. Com a rector de la UdG, què hi ha millor que pagar en deu anys, per exemple, però com a president del patronat veia necessari que es fes tot de cop. El consell social ho va entendre i va votar a favor. I sí, he pressionat, cert, a tothom. L'obligació com a president del patronat era posar la màxima pressió a les institucions implicades per salvar el parc, inclosa la UdG, naturalment.
Hi ha una cosa que no em lliga. L'administrador concursal diu que això no va enlloc. Què en pensa?
Miri, el pla de viabilitat està totalment condicionat a la signatura d'aquest acord singular del privilegi general, Abans que jo pressionés només hi havia l'acord de la UdG, no hi havia res més!
Anem a l'Ajuntament de Girona. L'alcaldessa ha dit a tort i a dret que ella no pot passar això pel ple perquè és il·legal. Què en pensa?
No s'ha de confondre el conveni ordinari sobre el préstec amb el ministeri, de 13,8 milions, en què l'Estat ens farà una quita del 45% i la resta a pagar en 10 anys. Això és el que se signarà el dia 10 de novembre. Ara bé, el ministeri encara ha de cobrar 13,8 milions més, que formen part del que es diu privilegi general, que és un acord singular que es fa abans de signar el conveni. Això vol dir que els diners que han de posar les parts, la UdG (3,4), la Diputació (6), la Generalitat (4,9) i l'Ajuntament (2), els posaran un cop signat el conveni. El que seria il·legal és posar els diners ara, no després.
Una darrera cosa. Creu possible que l'Ajuntament els pugui posar en el termini de vint anys?
Penso que amb l'aportació de totes les parts es podria arribar a un acord perquè l'Ajuntament de Girona els possés a vint anys, sí. En aquests moments penso que és un tema menor si paga o no a vint anys, sincerament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona