Societat

SOCIETAT

Més pisos de lloguer social a Santa Coloma

L'Ajuntament signa un conveni amb Hàbitat3 per sumar quinze habitatges

Santa Coloma ampliarà en els pròxims quatre anys la seva borsa d'habitatge de lloguer social amb quinze pisos, que se sumen gràcies al conveni que ha signat l'Ajuntament amb la fundació privada Hàbitat3 Tercer Sector Social. El text especifica que Hàbitat3 buscarà quinze habitatges del mercat privat i articularà amb els seus propietaris una cessió d'ús per al posterior arrendament a aquelles persones beneficiàries que proposi l'Ajuntament, que seran persones en risc d'exclusió social inscrites a la mesa d'emergències.

La presidenta de la fundació, Carme Trilla, va explicar durant la signatura del conveni que ja s'han adquirit els quatre primers pisos i que estan ara en fase de rehabilitació. “No partim de zero i continuarem buscant els habitatges que ens fan falta”, hi va afegir Trilla.

El conveni preveu una inversió de 458.359,02 euros, dels quals 368.359,02 seran aportats per l'Ajuntament mitjançant una subvenció directa. Per l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, l'acord referma l'aposta de l'Ajuntament per donar suport als col·lectius més afectats per la crisi. Parlon va destacar les dificultats de moltes famílies per poder accedir a habitatges de lloguer a preu de mercat. El pressupost municipal per l'any vinent, aprovat inicialment, preveu que els fons d'ajut social sumin tres milions d'euros.

Un centenar de multes als bancs per pisos buits

Santa Coloma de Gramenet va ser una de les primeres ciutats de Catalunya que va apostar per sancionar les entitats financeres amb pisos buits. En els darrers tres anys, l'Ajuntament ha recaptat 116.900 euros en concepte de multes a bancs per pisos buits i en mal estat. S'han imposat un total de 103 multes, 27 pels pisos buits i 76 perquè estaven en mal estat. Tres de cada quatre multes s'han acabat cobrant, cosa que en suma un total de 77 de pagades, una quinzena per pisos buits i 62 per pisos en mal estat. L'import recaptat a les entitats bancàries ha estat de 48.500 euros en concepte d'immobles buits i s'hi han sumat 68.400 euros perquè estaven en mal estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós