Societat

habitatge social

Hàbitat3 ha fet obres en 140 habitatges

La fundació busca pisos buits i els rehabilita per fer-los de lloguer social

Atendre una família desnonada en una pensió costa vora 15.000 euros a l'any, mentre que allotjar-la en un pis amb l'acompanyament social inclòs en costa prop de 9.000. Aquesta és una dada que va aportar ahir la presidenta la Fundació Hàbitat3 , Carme Trilla, a la jornada Rehabilitació. De l'habitatge buit a l'habitatge social, duta a terme a Barcelona en el marc del Congrés d'Arquitectura del 2016 del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Hàbitat3, la gestora d'habitatges socials impulsada per la Taula del Tercer Sector, que en dos anys ha aconseguit la cessió de 250 pisos de particulars, 140 dels quals han estat rehabilitats, i en els quals ja viuen 722 persones en risc d'exclusió.

“Durant un temps el propietari cobra menys, però es troba amb l'habitatge arreglat i amb un guany de valor”, va afirmar Trilla. En el projecte Pisos buits, conjunt entre Hàbitat3 i l'Ajuntament de Barcelona, el consistori finança les obres d'adequació del pis, amb el 20% a fons perdut, i el 80% es recupera descomptant-lo del lloguer al propietari. A més, el consistori també cobreix la diferència entre el lloguer social –entre 50 i 300 euros– i el que cobra el propietari.

Precisament en el procés, tal com es va evidenciar ahir en la jornada, es tanca un cercle: s'evita que hi hagi pisos buits i que es degradin, es dóna feina a col·lectius en risc d'exclusió mitjançant diferents empreses d'inserció i sobretot s'augmenta el parc d'habitatge social en un moment complicat . Per això Trilla defensa el “valor global” del projecte en el qual hi ha implicat l'Ajuntament, entitats i empreses d'inserció. El propietari cedeix el pis, en principi, per tres anys, i a més de la rehabilitació o l'adequació té la seguretat que cobrarà el lloguer. Una part important del programa és que, a més de la gestió immobiliària, Hàbitat3 fa un acompanyament social de la família que hi viu, es preocupa de la bona convivència i també dels possibles impagaments.

,La Fundació també té signats convenis per convertir pisos buits en habitatge social amb els ajuntaments del Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Santa Coloma de Gramenet. Pel que fa a pressupostos, les adequacions costen entre 500 i 3.000 euros, i les rehabilitacions, entre 15.000 i 30.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona