Societat

turisme

Veure Barcelona a cop de radiocasset

Una agència turística de Barcelona recupera el cotxe 600 per fer rutes per la ciutat

Els clients, que també poden llogar el cotxe per un dia i viatjar pel seu compte, són els conductors dels vehicles

Es calcula que dels 800.000 cotxes 600 que es van fabricar, en queden uns 10.000

Rafael Calabria i Raquel López van tenir la inspiració en un viatge a Berlín. Una ruta a bord de cotxes Trabant, un clàssic de la República Democràtica Alemanya, els va fer rumiar... A Barcelona sembla que està tot dit, en matèria d'oferta turística, però no és així. El tàndem Calabria-López han trobat una escletxa: conèixer Barcelona a dalt del mític 600 i –aquí ve una novetat– conduir-lo un mateix. El 2014 van constituir la societat i el 2015 el van dedicar a localitzar, comprar i condicionar els 600 que ara formen part de la seva flota. Cinc 600 vermells fabricats als anys seixanta i un cotxe guia que també és molt nostàlgic, un Renault 4, un quatre llaunes, descapotable. “Tots els 600 tenen una història al darrere”, diu Rafael Calabria. És una història particular, i també comuna, compartida pels que tenen 40 anys i més. “És la memòria de com va créixer el país als anys seixanta. El 600 ha deixat una empremta cultural i social.” El 2015, dèiem, van treballar en els 600, per treure'ls a la carretera –des del febrer estan en funcionament–. A través del projecte, batejat Trip Troop Experience, es vol promocionar –com diu Calabria–, la sortida en família, a ritme de música de casset, “sense la tauleta ni el mòbil”. “Tot just obrir ens vam trobar molta demanda de públic local, ens vam sorprendre.” Hi ha diversos serveis a disposició de la clientela: un itinerari pel barri gòtic amb tapes i cerveseta inclosa, per exemple; plans de grup amb l'ajut de partners que col·laboren amb altres vehicles també vintage... I si es vol, l'empresa lloga el 600 durant un dia, i que cadascú es munti la seva excursió: pilota, truita de patates i a córrer –no gaire–. Ara posen en marxa sortides col·lectives d'una jornada, amb dinar inclòs, en un celler o una masia elaboradora d'oli de qualitat prèmium. Els preus, dels 39 als 99 euros.

“Fem tours diferents, amb contingut cultural; no són tours clàssics. Es tracta de gaudir de la conducció i de xerrar, que sigui una experiència divertida. Som els únics que donem l'oportunitat de conduir els cotxes.” Conduir al Gòtic? “Més difícil és l'Eixample! Al Gòtic a 1,5 per hora, no es trenca mai el comboi, i tot són somriures, selfies i salutacions entre la gent que ens veu passar. A l'Eixample és més possible que un cotxe es quedi enrere per un semàfor. Tampoc hi ha problema, perquè tots els cotxes tenen GPS i un mòbil, i entre ells estan connectats via ràdio.” A propòsit de la conducció, abans de la sortida, els organitzadors expliquen algunes característiques especials: “Per frenar s'ha de pitjar de debò el pedal, no té direcció assistida...” Per als que alguna vegada van anar en 600, el primer impacte sentimental serà l'olor de la tapisseria.

Es calcula que dels 800.000 cotxes 600 que es van fabricar, en queden uns 10.000. La crisi ha provocat dues coses: hi ha més propietaris que els han posat a la venda, però molts d'aquests cotxes han deixat de rebre el manteniment que calia. El preu dels que estan en bones condicions és d'entre 4.000 i 5.000 euros. “Els que estan per sota d'aquest preu és perquè no se'ls ha fet manteniment”, explica Calabria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA