Societat

LOUIS ALIOT

VICEPRESIDENT DEL FRONT NATIONAL

“Tenen un esperit de revenja inacceptable”

“Volen imposar-nos a tots nosaltres la seva visió cultural i religiosa”

“Hi ha una veritable fractura, una lluita entre el poble i les elits, agreujada pels socialistes”

“Trump ha fet una proesa, nosaltres també podem aconseguir-ho!”

L'advocat, regidor de Perpinyà i eurodiputat Louis Aliot (Tolosa de Llenguadoc, 1969) és el vicepresident del Front National. Company sentimental de Marine Le Pen, de mare pied-noire i avi jueu, Aliot va participar divendres en el Via Europa que El Punt Avui Televisió emet des d'Estrasburg.

Els Republicans els han copiat el programa electoral?
No és estrany, és fins i tot tranquil·litzador, que tot i ser adversaris polítics estiguem d'acord en la prohibició del vel o la retirada de la nacionalitat, perquè l'àmplia majoria dels francesos també ho estan! El drama és que els socialistes i comunistes ho rebutgin. Per què un terrorista hauria de poder conservar la nacionalitat francesa si en té dues? No només cal treure-li la nacionalitat francesa, sinó expulsar-lo al seu país d'origen! Però no pateixi, que no sempre estem d'acord. Ja ho veurà en les presidencials...
Serà un combat entre la França perifèrica, dels obrers perdedors de la globalització, i l'elit parisenca, l'‘establishment' centralista i ‘énarque'?
El problema d'identitat, de pertinença a la nació, que pateix França afecta tant les ciutats, especialment les banlieues i barris fora de la llei, com les zones rurals, on els francesos se senten abandonats, amb una agricultura en crisi, un sistema sanitari en fallida, serveis públics que ja no existeixen... I sí, París ja no escolta, el govern fa exactament el contrari de defensar els interessos de les zones rurals, ignora sistemàticament el que votem. Per exemple, no va respectar el rebuig a la Constitució europea el 2005. Hi ha una veritable fractura social, una lluita entre el poble i les elits. I els socialistes l'han agreujada fins al punt que ja es parla de guerra civil. Cal ordre.
‘Make France great again'?
Dels 190 diaris que existeixen als EUA, 185 estaven en contra de Trump i només 5 a favor, però ha acabat guanyant. I aquí passa el mateix! Si ets eurocrític o euroescèptic ja se't considera un feixista als mitjans, però els electors no ho veuen així i es produeix un efecte bumerang. Trump ha fet una proesa, fins i tot amb el seu propi partit en contra. Nosaltres també podem aconseguir-ho! Trump, amb Putin i un poder fort a França, podria reequilibrar les relacions internacionals.
Vostès volen francesos de primera i de segona?
França ha estat país d'immigració, però d'una immigració que la respectava. Molts espanyols, portuguesos, italians, polonesos... van venir a casa nostra i es van integrar, assimilar, a la nació francesa, fins al punt que avui ja ningú no fa la diferència entre el senyor Dupont i el senyor Garcia. Però després ha arribat una onada d'immigrants que qüestionen els valors de la República i volen imposar-nos la seva visió cultural i religiosa a l'espai públic. I hi estem radicalment en contra!
Els terroristes dels últims atemptats són de nacionalitat francesa, van créixer aquí...
Sí, són francesos, però la seva herència cultural no és sempre la nacional, no assimilen els valors republicans. Tenim problemes amb els procedents d'excolònies, que tot i viure aquí continuen tenint un esperit de revenja, i això és inacceptable. Cal pedagogia i fermesa.
Si governessin, com reaccionarien a la independència de Catalunya?
És un afer espanyol i català. I esperem que es resolgui pacíficament. La responsabilitat de l'Estat francès és, sobretot, no posar-s'hi. I el mateix a la inversa, la Generalitat no hauria de posar-se en política al nostre costat de la frontera, però malauradament finança grups a casa nostra que promouen la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia