Societat

EDUCACIÓ

La revàlida d'ESO no tindrà efectes acadèmics i la de Batxillerat serà com la selectivitat

Així ho han acordat aquest dilluns el ministeri d'Educació i les comunitats autònomes

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz,inisteix que vol la derogació total de la Lomce perquè és “una llei ideològica”

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruíz, ha afirmat aquest dilluns que el que demana la Generalitat és la “derogació total” de la Lomce, perquè, segons la seva opinió, és “una llei ideològica que es va fer sense diàleg i amb l'únic consens d'un partit polític”.

Ruiz ha participat avui a Madrid en la reunió de la Conferència Interterritorial d'Educació al ministeri d'Educació, el titular del qual, Íñigo Méndez de Vigo, ha acordat amb les CCAA reformar les revàlides per deixar-les sense efectes acadèmics i que la de Batxillerat, que servirà per entrar a la Universitat, sigui similar a l'anterior Selectivitat.

La consellera ha considerat que la Lomce és “una llei nefasta, que segrega els nens, els expulsa del sistema educació secundària obligatòria i el que fa és posar la formació professional a segona divisió, quan hauria de ser proposta realment de progrés per al país”.

Abans d'entrar a la reunió, Ruiz ha anunciat que demanaria al ministre que, “si té voluntat de diàleg, elimini la disposició addicional 38 -que obliga la Generalitat a pagar 6.000 euros per cada alumne que vulgui escolaritzar-se només en castellà-, que trenca amb el model d'escola catalana”.

Proves només mostrals

Després de la reunió, el ministre ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà un reial decret-llei perquè l'avaluació final de Primària sigui mostral (no obligatòria per a tots els alumnes) i de diagnòstic, sense perjudici que les comunitats decideixin que sigui censal als seus respectius territoris.

Igualment, la d'ESO, que no tindrà efectes acadèmics ni per aconseguir el títol de Secundària Obligatòria, serà mostral i de diagnòstic.

Els alumnes d'FP bàsica tampoc necessitaran realitzar la prova d'ESO per aconseguir el títol d'ESO, sinó que el professorat considerarà si reuneixen les condicions per a això.

A més, el títol d'ESO serà “únic”, amb els mateixos efectes, sigui quin sigui l'itinerari acadèmic elegit pels alumnes en quart d'ESO.

La prova de Batxillerat servirà per regular l'accés a la Universitat, serà sobre les assignatures troncals de Selectivitat i se superarà amb una nota mitjana de 4.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA