Societat

educació

Ensenyament reclamarà divendres al ministeri poder dissenyar les proves de 6è i 4t d'ESO

La consellera, Meritxell Ruiz, defensa que el currículum de Catalunya és diferent al d'altres comunitats autònomes

Després de la Conferència Sectorial d'Educació d'aquest dilluns, les comunitats autònomes tenen una nova reunió al ministeri, aquest divendres, per tractar l'ordre que ha de definir les proves de 6è de Primària i de 4t d'ESO. En una entrevista a TV3, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat que es reclamarà que les proves defineixin “uns estàndards generals” i que siguin les comunitats que les dissenyin per poder “fer unes bones proves”, garantint així les competències de cada comunitat, i assegurant que les proves responen als currículums de cada territori. Ruiz ha recordat que a Catalunya ja es treballa per competències mentre que a Espanya segueixen “un currículum del S.XIX”.

La consellera d'Ensenyament també ha recordat que a Catalunya, l'acord sobre la prova d'accés a la universitat, no afecta els estudiants catalans perquè ja s'havia decidit fer unes proves tipus PAU. Ha lamentat ''l'ai al cor'' amb què han viscut els estudiants d'altres comunitats, durant aquests tres primers mesos de curs i ha criticat que es pugui canviar unes proves un cop ja ha començat el curs. Per Ruiz, el Ministeri no tenia opció de fer altra cosa que ''marxa enrere'' perquè no es podia organitzar una prova per tot l'estat igual per al mes de juny, i a més les comunitats reclamaven el contrari.

Ruiz també ha lamentat que el ministeri no hagi volgut modificar la disposició addicional 38 que preveu finançar l'escolarització en castellà a les famílies que ho reclamen. Ruiz ha recordat que els alumnes catalans acaben l'escolarització dominant el castellà i el català, a més de cert nivell en llengua estrangera. Ruiz ha explicat que ja es va demanar la derogació i en obtenir una resposta negativa, s'ha intentat dialogar demanat posposar-ho fins que es debati i tampoc no s'ha acceptat. Ruiz qüestiona així, la voluntat de diàleg de Méndez de Vigo.

La consellera ha xifrat en un centenar les peticions que ha rebut el ministeri per acollir-se a aquesta norma, els 6.000 euros per a l'escola en castellà, i la meitat, una cinquantena, s'han acceptat, tot i que el departament d'Ensenyament hi hagi posat recurs.

De cara a un futur Pacte Nacional d'Educació, Ruiz està a l'expectativa de les propostes, que assegura que encara no s'han efectuat entre els diferents partits, i assegura que el Departament estarà present a les reunions que se'ls convidi per debatre un text que ha de ser una nova llei d'educació perquè creu que la LOMQE està ideada només ''per millorar els resultats sense millorar el sistema''.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia