Societat

Els carrers del centre històric de Vic tornen a l'època medieval

Del 3 al 6 de desembre, el Mercat Medieval recrearà l'edat mitjana a la ciutat, amb un total de 353 expositors

Un total de 353 expositors repartits pel nucli antic i en tres socs d'inspiració àrab, convertiran Vic durant quatre dies en un poblat medieval. Entre les novetats destaca el campament medieval que s'instal·larà a la zona de les Adoberies. Més de 50 persones faran una recreació de la vida i costums de l'edat mitjana. Qui ho visiti hi podrà veure demostracions de forja tradicional, entrenaments amb armes, tallers d'escriptura gòtica, recreació de les cerimònies dels templers, exhibicions d'esgrima...

En aquesta mateixa zona hi haurà també un espai destinat als productes locals, amb 14 parades de productors agroalimentaris de la comarca d'Osona. S'hi podrà comprar embotits, cerveses artesanals, vi, formatges i pastisseria artesanal, entre d'altres.

Pel que fa a l'oferta cultural, la representació de L'assalt de l'Altarriba tornarà a endinsar-nos en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV, on no hi falta l'amor, l'odi, la traïció i la sang. Hi participen més de 40 actors i s'escenifica a partir d'un recorregut per set espais emblemàtics de la ciutat.

L'oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementa amb múltiples activitats lúdiques de tot tipus i per a totes les edats. La música, els balls i els espectacles de carrer ompliran els carrers del centre de Vic; les activitats infantils estan centralitzades a la plaça dels Màrtirs, on es duran a terme titelles, tallers de maquillatge, contes, jocs... La recreació dels oficis medievals és ja un clàssic del mercat. Les parades i demostracions d'aquests mestres artesans estan ubicades a les Adoberies. En aquesta zona, a més, s'hi durà a terme l'exhibició d'aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.

També hi ha al mercat nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu creps, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pizzes, gofres i pop. A més, alguns restaurants de la ciutat ofereixen menús especials durant aquests dies.

El mercat

Del 3 al 6 de desembre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES