Societat

Un pont amb pessebre vivent, a Santa Pau

La vila es converteix en el portal del Nadal amb la celebració avançada del pessebre, que enguany introdueix escenes d'oficis dels anys cinquanta

Hi haurà il·luminació especial al castell

Després de l'èxit de públic aconseguit l'any passat, la vila de Santa Pau es torna a avançar i celebra el pessebre vivent pel pont de la Puríssima, concretament els dies 8 i 9 de desembre. “Santa Pau s'avança perquè el Nadal s'atansa, aquest és l'eslògan que ens podria definir, ja que avançant el pessebre vivent ens volem convertir en el portal del Nadal, l'inici de les activitats nadalenques de la Garrotxa”, explica Vicenç López, de l'Associació d'Amics del Pessebre de Santa Pau. “L'any passat vam veure que la idea va funcionar aconseguint més de 3.000 visitants, per això repetim i esperem superar aquesta xifra”, continua dient López, que també destaca la feina que estan fent des de fa més de tres mesos unes dues-centes persones. Així aquest any es podrà gaudir de trenta-cinc escenificacions que combinen la representació d'oficis antics de tot Catalunya amb escenes bíbliques, en un entorn medieval únic i a càrrec d'uns 150 figurants. Pel que fa a novetats, enguany s'hi introdueixen representacions dels anys cinquanta. Per exemple, es podrà reviure com es feien les fotografies a l'època amb una escena molt original que mostrarà una màquina de fotografiar amb més de cent anys d'història; o bé es podrà disfrutar d'una merceria dels anys cinquanta amb les modistes i cosidores corresponents. Una altra novetat recau en la lluminària, ja que es vol il·luminar molt especialment el castell, símbol de la vila, per a l'ocasió. Així mateix, aquesta edició el pessebre també arriba a Olot, ja que durant els dies 8 i 9 de desembre, en horari d'11 a 14 h, es podrà veure una escena del pessebre a l'Olot Temps de Nadal, a la capella dels Dolors del carrer Major d'Olot.

Nadal també a Olot

El pont de la Puríssima arriba ben carregat també a Olot. La capital garrotxina celebra del 8 a l'11 de desembre la Fira del Pessebre amb mercat de Nadal, mercat d'artesania i Nadal km O.

Pessebre Santa Pau:

Dates: 8 i 9 de desembre al nucli antic.

www.santapau.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia