Societat

municipal

religions

Mataró vol regularitzar la mesquita de Rocafonda

L'Ajuntament aposta per requalificar els terrenys que ocupa l'oratori passant-los d'industrials a sòl per a equipaments

El centre de culte ha de renovar el contracte cada mes, ja que l'anterior va vèncer el 2012

L'Ajuntament de Mataró vol regularitzar la situació de la mesquita situada al barri de Rocafonda, concretament al polígon industrial Mata-Rocafonda. El consistori aposta per requalificar els terrenys que ara mateix ocupa l'oratori de la mesquita, gestionada per l'entitat Al Ouahda. Es tracta d'un local compartit amb una altra entitat, Creu Roja, que també es veurà beneficiada per aquest canvi urbanístic.

I és que ara mateix aquest terrenys estan qualificats com a zona industrial i la intenció del consistori mataroní és destinar-los a zona d'equipaments. A més, es dóna la circumstància que el contracte de lloguer que l'entitat tenia per a l'oratori, formalitzat el 2002 per una durada de deu anys a la nau propietat de l'Ajuntament, va acabar el 2012.

Des de llavors, aquest contracte s'ha anat renovant cada mes, fet que deixa el centre de culte en una situació d'inseguretat. Així, l'operació que preveu l'Ajuntament és qualificar l'esmentada parcel·la com a equipament, per tal que tant l'oratori com el local de Creu Roja passin a ser considerats com a tals com passa per exemple amb les esglésies, que són considerades equipaments. Amb aquesta operació, el solar es convertirà en parcel·la municipal i les dues entitats ja no tindrien les limitacions que els marca en el dia d'avui la condició de sòl industrial.

La legislació urbanística permet que als polígons industrials s'hi donin usos socioculturals, sempre que siguin secundaris a l'activitat industrial de la mateixa parcel·la. En aquest cas, però, hi ha dues activitats –l'oratori i l'alberg de Creu Roja– que no compleixen el requisit. La seva situació fa que no se'ls pugui renovar el contracte a llarg termini –Creu Roja hi és a precari– ni tampoc donar-los llicència per fer cap mena d'obra menor. Actualment, aquesta mesquita disposa d'uns sis-cents usuaris, però en època de Ramadà se sobrepassen les 2.000 persones.

LA XIFRA

2012
va vèncer
el contracte per 10 anys amb l'entitat que gestiona la mesquita, i des de llavors s'ha renovat cada mes.

LA XIFRA

600
usuaris
acudeixen a la mesquita de Rocafonda, però durant el Ramadà se sobrepassen les 2.000 persones.

Satisfacció a l'entitat

Per la seva banda, l'entitat que gestiona l'oratori de Rocafonda, Al Ouahda, va mostrar la seva satisfacció per l'anunci fet per l'Ajuntament de regularitzar la situació de la mesquita de Rocafonda. El seu president, Abdessamad El Bakali, va comentar que “es tracta d'un pas molt important, ja que la situació actual no era gens còmoda”. El president de l'entitat va recordar que “fa molts anys que s'està treballant per arreglar aquesta situació”, i va destacar “la bona entesa” amb el govern municipal actual. “Ara sembla que la cosa comença a avançar de manera seriosa, i esperem que pugui arribar a bon port”, va assenyalar El Bakali. En aquest sentit, el president d'Al Ouahda va explicar que molts membres de l'associació no entenien per què en altres ciutats s'havia aconseguit regularitzar la situació de les mesquites i a Mataró encara no. “No hem d'oblidar que poder tenir un centre de culte en condicions és un dret d'una part de la ciutadania”, va remarcar El Bakali. Finalment, el president d'Al Ouahda va reiterar la necessitat de posar fil a l'agulla en aquest tema assegurant que la comunitat que acudeix a la mesquita del barri de Rocafonda “cada cop és més gran i es necessita un local en condicions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona