Societat

La Selva registra 152 víctimes de violència masclista des del gener

El SIAD del Consell ha atès 231 dones i ha fet 545 atencions de suport psicològic

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Selva ha registrat 152 víctimes de violència masclista des del gener i fins al dia 17 d'aquest mes.

La coordinadora del SIAD, la psicòloga Ester Mas, explica que la violència masclista es refereix a la violència contra la parella o l'exparella (violència de gènere), però també a casos d'agressivitat manifesta de fills a progenitors (vegeu la peça). Segons Mas, els casos de violència són casos de maltractament físic, sexual, psicològic o econòmic. De vegades, el personal del SIAD atén preocupacions derivades “de problemes laborals o de relació”.

En el marc de la jornada contra la violència masclista, divendres, el Consell Comarcal va presentar la comissió comarcal que segueix el protocol de les comarques gironines contra els casos de violència, i que ja fa un any que treballa. En aquesta comissió hi ha, entre d'altres, els Mossos i responsables de Joventut, d'Ensenyament, de Salut, serveis especialitzats d'atenció a la infància i adolescència i personal del jutjat.

El SIAD ha atès 231 dones i ha fet 545 atencions d'assessorament psicològic i 86 de suport jurídic. El nombre de dones ateses pel servei psicològic és de 170 i el d'ateses pel servei jurídic, de 70.

El SIAD ofereix treball de psicoteràpia i dóna servei a tota la comarca, excepte als municipis de Lloret de Mar i Blanes. El servei va començar a treballar el 2004 i és pioner a les comarques gironines, assenyala Mas.

LA XIFRA

70
dones
ateses pel servei d'assessorament jurídic del SIAD, que ha fet aquest any un total de 86 atencions legals.

Els casos de violència de fills a mares, a l'alça

La coordinadora del SIAD de la Selva, Ester Mas, explica que en els últims mesos han pogut constatar l'augment de casos de violència de fills a mares i de joves que són víctimes de la parella o de l'exparella. “Hi ha aquesta problemàtica i ens preocupa”, assenyala Mas. Per això, en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, divendres el Consell va organitzar a Santa Coloma de Farners una jornada amb xerrades en l'àmbit de la joventut i sobre les dinàmiques dels joves dels instituts de la comarca. El SIAD atén les dones a l'oficina del carrer del Prat de Santa Coloma, però també desplaça personal a Caldes, Maçanet de la Selva, Vidreres i Riells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona