Societat

La tradició mana en la festa major d'hivern de Malgrat

Els actes centrals en honor a sant Nicolau seran el dia 6 i amb un bon grapat de cites amb la cultura popular

La vila també es vestirà de Nadal amb l'encesa de l'enllumenat aquest dissabte

Els actes més tradicionals i arrelats, com el mercat, la cercavila de gegants, el vermut solidari, el correfoc, els versots, el cros i el concurs de colles improvisades de sardanes, configuren el gruix central del programa de la festa major de Sant Nicolau que Malgrat celebrarà del 5 al 8 de desembre. Les propostes festives començaran a desplegar-se aquest dilluns amb un concert del grup de cambra Arcattia Collage i doble sessió de cinema al Centre de Cultura. Dimarts, festivitat de Sant Nicolau, serà la diada central de la festa major, amb alguns dels actes més arrelats. Així, les parades del 34è Mercat de Sant Nicolau es podran visitar a la plaça de l'Església i pels carrers del Barri Antic, la Colla de Geganters de Malgrat organitza una nova trobada de gegants, amb plantada i cercavila de figures de deu colles del Maresme, de comarques veïnes i de Sant Julià de Loira. D'altra banda, la parròquia de Sant Nicolau ha preparat la representació del Conte de la sopa de pedres, que es farà a la plaça de l'Església a dos quarts d'onze del matí. Al mateix indret, però a la una del migdia, es podrà degustar la sopa a benefici de Càritas Malgrat. Un altre tast solidari serà el vermut a benefici de la Fundació Vicenç Ferrer, organitzat per Amics de l'Índia, a les dotze del migdia a les Peixateries Velles. A la mateixa hora se celebrarà l'ofici en honor al patró, amb la participació de la Coral Atzavara. Ja a la tarda, la mainada podrà passar-ho bé amb l'espectacle Llepafils de Teatre al Detall, mentre que l'orquestra Europa oferirà el concert i el ball de festa major.

De les propostes de dimecres en destaquen la tabalada, els versots i el correfoc que protagonitzaran la colla de diables Ratpenatsinfernals. De la versió infantil d'aquests actes se'n podrà gaudir l'endemà. De fet, dijous també serà dia de cros popular, de ballada de sardanes i de pantalla gran, ja que es projectaran un parell de documentals sobre els 70 anys del Grup de Teatre Germanor i sobre la darrera Festa dels Empestats. Finalment cal recordar que aquest dissabte serà l'encesa oficial de l'enllumenat de Nadal. Enguany, com a novetat, tindrà la projecció sobre la façana de l'església d'un mapping amb imatges nadalenques i de comerç de proximitat. L'acte es clourà amb una xocolatada.

La festa major

Del 5 al 8 de desembre

www.ajmalgrat.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona