Societat

unicef

alerta

Unicef adverteix que les noves transmissions de VIH en adolescents podrien augmentar un 60% al 2030 

Cada dos minuts un adolescent contreu el virus, que va costar la vida de 41.000 nens d'entre 10 i 19 anys l'any 2015

L'agència especialitzada en la infància proposa invertir en innovació, reforçar la recol·lecció de dades i posar fi a la discriminació de gènere

Les noves transmissions de VIH entre els adolescents podrien augmentar anualment des de 250.000 aquest 2015 a gairebé 400.000 al 2030, és a dir, un 60%, si s'estanquen els progressos per arribar a aquest grup d'edat, ha advertit aquest dijous el Fons de l'ONU per a la Infància (Unicef) en un informe publicat amb motiu del Dia Mundial de la Sida.

“El món ha aconseguit grans progressos en els esforços mundials per posar fi al VIH/sida, però la lluita està lluny d'haver acabat, especialment per als infants i els adolescents”, ha advertit el director executiu de l'Unicef, Anthony Lake. “Cada dos minuts, un altre adolescent, més probablement, una nena, contraurà el VIH. Si volem posar fi al VIH/sida, necessitem recuperar el sentiment d'urgència que aquesta qüestió mereix, i redoblar els nostres esforços per arribar a cada infant i a cada adolescent”, ha defensat.

Segons l'Unicef, la sida segueix sent una de les principals causes de mort entre els adolescents, ja que va costar la vida de 41.000 nens d'entre 10 i 19 anys aquest 2015, d'acord amb el setè informe de situació sobre infància i VIH/sida, Per cada nen: acabeu amb la sida.

El document proposa estratègies per accelerar els progressos en la prevenció del VIH/sida entre els adolescents i el tractament de les persones que viuen amb la malaltia. En concret, planteja invertir en innovació, incloses les solucions locals, reforçar la recol·lecció de dades i posar fi a la discriminació de gènere, incloses la violència de gènere i la lluita contra l'estigma.

Alhora, defensa la necessitat de prioritzar els esforços per abordar les vulnerabilitats dels adolescents proporcionant-los activitats combinades de prevenció, com la profilaxi prèvia a l'exposició, transferències en efectiu i una educació sexual integral.

Segons les dades del 2015, al món hi ha prop de 2 milions d'adolescents de 10 a 19 anys amb VIH, sent l'Àfrica subsahariana la regió més afectada. Aquí, les nenes van representar tres de cada quatre noves transmissions entre els adolescents de 15 a 19 anys.

Durant el 2015, 1,1 milions d'infants, adolescents i dones van contraure el virus.

D'altra banda, l'informe de l'Unicef ha constatat notables progressos en la prevenció de la transmissió de mare a fill del VIH/sida. En concret, arreu del món es van evitar 1,6 milions de noves transmissions entre mares i fills entre el 2000 i el 2015.

Segons l'agència de l'ONU, els nens de 0 a 4 anys que viuen amb VIH corren el risc més alt de morir per causes relacionades amb la sida, en comparació als altres grups d'edat, i sovint el seu diagnòstic i tractament arriba massa tard.

Només la meitat dels nadons nascuts de mares que viuen amb VIH/sida són sotmesos a una prova de VIH en els seus dos primers mesos, i l'edat mitjana que comença el tractament entre els nens que han contret verticalment VIH a l'Àfrica subsahariana és de 4 anys, ha precisat l'Unicef en el seu informe.

Finalment, l'agència especialitzada en la infància ha lamentat que tot i els avenços per evitar noves transmissions i reduir les morts, el finançament per a la resposta al VIH/sida ha disminuït des del 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona