Societat

Denuncien set metges d'Igualada per homicidi imprudent

El jutge ha admès a tràmit una querella de la família del jove de 24 anys mort per peritonitis aguda l'agost passat

El jutjat d'instrucció número 3 d'Igualada ha admès a tràmit la denúncia de la família de Gabriel Pérez Escalante, el jove de 24 anys que va morir a causa d'una peritonitis el 22 d'agost passat. El jove va anar tres vegades al servei d'urgències de l'hospital d'Igualada i només a la tercera se li va detectar una apendicitis aguda que li acabaria provocant la mort. La querella acusa d'homicidi imprudent els set metges que van atendre Gabriel Pérez el segon i el tercer dia que va anar al centre sanitari igualadí i centra les acusacions de negligència en tres aspectes: el retard en el diagnòstic, el temps que es va trigar a intervenir-lo quirúrgicament quan se li va detectar finalment l'afecció i la incorrecta aplicació de l'anestèsia abans de l'operació, que hauria provocat la mort cerebral de Gabriel Pérez.

Els set acusats prestaran declaració al febrer. Són dos metges d'urgències, dos cirurgians, un anestesista i dos metges residents. La querella també reclama que el Consorci Sanitari de l'Anoia, titular de l'hospital d'Igualada, respongui com a responsable civil subsidiari.

Expedient de Salut

El Departament de Salut va obrir fa un mes i mig un expedient sancionador a l'hospital. L'informe constatava errors en la documentació, en la comunicació entre professionals i en la seguretat del pacient a la sala d'operacions.

El responsable d'urgències va dimitir, el director assistencial va ser rellevat i es va instaurar la figura del responsable de la seguretat a les sales d'operacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia