Societat

La vida social

Retrat submarí de Cruyff

L'artista Markus D pintarà aquesta nit, al port Marina Palamós, un retrat de l'exfutbolista sota l'aigua

La recaptació de la iniciativa es destina a la Fundació Cruyff

Markus D, nom artístic del pintor barceloní Marc Armengol, afronta un nou desafiament aquesta nit (22 h) al port Marina Palamós. Preveu pintar un retrat de l'exfutbolista i tècnic Johan Cruyff, com a homenatge després de la seva mort, el mes de març passat, i ho farà sota l'aigua, sense cap més il·luminació que focus submarins de llum ultraviolada i amb una pintura fluorescent que li han preparat expressament per a la performance

L'artista admet que la principal dificultat, “el problema, és la foscor”, a vint metres de profunditat, però explica que ha escollit Palamós pels contactes que hi va fer practicant la immersió en aigües obertes al centre de busseig H2O i el suport del port i altres clubs de submarinisme del Baix Llobregat i el Baix Penedès. El procés de pintat es podrà seguir en directe gràcies a la retransmissió del senyal a les instal·lacions de Marina Palamós, que també es podran seguir en reproducció en temps real a través del web de l'emissora RAC1.

Es tracta, explica Armengol, d'una “acció pionera” pel fet de pintar sota el mar, de nit i amb pintura fluorescent, però, com que el públic tindrà ganes de veure'l en acció, anuncia que també pintarà una altra obra després de l'experiència, davant l'audiència.

L'artista ha organitzat la iniciativa amb el suport de la Fundació Johan Cruyff, a la qual cedirà l'obra per als projectes solidaris de l'ens, que fomenta la pràctica de l'esport inclusiu. Markus D va iniciar els seus estudis en el taller d'arts plàstiques del prestigiós artista Jaume Amat i Bargués, pintor i esgrafiador. Ha exposat en diverses ciutats i el 1992 va ser seleccionat per representar Catalunya en l'olimpíada cultural. El 2003 va començar a experimentar amb la pintura fluorescent al ritme de la música, i, per reblar el clau, dins de la disciplina d'art extrem, a més de pintar sota l'aigua també ho ha fet dalt d'un globus aerostàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona