Societat

Olot enceta un ampli programa de Nadal

Des d'avui i fins passat Reis hi ha previstes 140 activitats a la ciutat, entre les quals figura la novetat dels concerts i els tallers del festival Veus, dedicat al cant coral

La programació nadalenca de la capital de la Garrotxa, Olot, temps de Nadal, que s'obre oficialment aquest vespre amb l'encesa de la il·luminació ornamental, conté 140 activitats firals, culturals i lúdiques. Entre les novetats destaquen els concerts i els tallers del festival Veus, i per la seva envergadura, els quatre dies de fira al centre de la ciutat: entre els dies 8 i 11 hi haurà 92 parades (una xifra rècord) repartides en quatre mercats: d'artesania, al Firal; de Nadal pròpiament dit, a la plaça de la Pia Almoina i carrers de la vora; de figures artesanals del pessebre, davant de l'església de Sant Esteve, i de productes de proximitat, a la plaça Major. Paral·lelament, aquests dies hi haurà una vela al Firal on s'organitzaran activitats per a la mainada.

Pessebres

Un altre paquet de propostes és el de la Mostra de Pessebres, que s'inaugura aquest dissabte i que aplega tant diorames clàssics com instal·lacions contemporànies. Els muntatges es podran visitar al vestíbul i al primer pis de Can Trincheria, al Museu dels Sants, la biblioteca, la sala oberta 2 del Museu de la Garrotxa, el pati de l'Hospici i els claustres del Carme, seu de l'Escola d'Art. Al Museu dels Sants hi faran tallers familiars relacionats amb el Nadal. Paral·lelament, en deu esglésies i capelles de la ciutat hi haurà pessebres, en format clàssic.

Torna l'Esplay

La llista d'Olot, temps de Nadal la completen, entre altres activitats, la segona edició de l'Esplay, un parc infantil inspirat en les populars figures de Playmobil, instal·lat a la sala El Torín; la pista de gel de la plaça Major, o els tallers del campament reial a la plaça Clarà. Per primer cop, a la sala El Caliu d'Els Catòlics s'hi podrà veure una exposició de fotos antigues de la cavalcada de Reis.

LA XIFRA

92
parades
participen en els diferents mercats de la fira, que estarà oberta entre els dies 8 i 11 al centre de la ciutat.

Gran esdeveniment de cant coral

L'oferta cultural d'aquest desembre a Olot s'enforteix de manera notable amb el festival de grups vocals de Catalunya Veus, que tindrà lloc entre els dies 8 i 11 en cinc escenaris: el Teatre Principal, la sala El Torín, Can Trincheria, l'Orfeó Popular i l'església de l'Escola Pia. S'han programat 16 concerts i tallers, a càrrec d'intèrprets i grups de l'envergadura de Karol Green, Emmanuel Djob i el Quartet Mèlt, juntament amb Cap Pela, The Hanfris Quartet, Primital Bros i By the Gospel River. Les entrades als concerts costen 15 o 18 euros. Els tallers, entre 15 i 30 euros.

D'altra banda, cinc formacions vocals garrotxines oferiran els dies 8 i 10, entre les sis de la tarda i dos quarts de vuit del vespre, una sèrie de concerts de mitja hora de durada en dos punts del centre: el túnel de la plaça del Mig i l'entrada del pati de l'antic hospital Sant Jaume. Hi participen les corals Croscat i de la gent gran i els cors Gospel Cor Garrotxa, Cantabile i Gaia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró