Societat

Teràpia

Lletres que sanen l'ànima

El Casal de Dones de Reus celebra sessions pràctiques d'escriptura per expressar emocions

Les participants se sumen a la iniciativa a la recerca de noves experiències i per descobrir aptituds

Al llarg de la història de la literatura, l'escriptura ha servit per apaivagar els dimonis interiors de molts grans escriptors. Sense la pretensió de crear grans obres narratives, el fet de practicar l'escriptura a través de la tècnica de l'escriptoteràpia pot servir per conduir sentiments i emocions a persones que en la vida quotidiana tenen problemes per expressar-les adequadament. Aquest és el punt de partida del taller d'escriptura que, des del passat octubre, es desenvolupa al Casal de les Dones tots els dimarts al vespre, de la mà del psicòleg Andrés Montes. Un taller que s'ha programat enguany per primer cop i en què actualment participen mitja dotzena de dones amb l'objectiu d'expressar per escrit els seus sentiments i angoixes amb la finalitat que els ajudi a resoldre-les.

Durant gairebé una hora i mitja, Montes proposa diferents exercicis a les assistents perquè posin per escrit sentiments positius, com ara l'amor o el perdó, o, al contrari, la rancúnia o l'odi. “El poder d'expressar-se i de compartir és molt important”, comenta Montes, que també emfasitza que el que es treballa “no és la qualitat literària”, sinó “l'aprenentatge emocional” d'aquestes alumnes a través de les narracions.

D'aquesta forma, el conductor del taller dóna temps a les assistents per treballar els textos en un marc relaxat i per reflexionar sobre el que han volgut expressar-hi. Càrregues familiars feixugues, problemes amb la parella, depressions, situacions laborals complicades... són alguns dels temes que emergeixen després d'algunes de les pràctiques proposades pel conductor del taller.

Prejubilada i amb la intenció d'experimentar iniciatives que permetin “el creixement personal”, Aurèlia Burgueño és una de les assistents al curs, que compagina amb d'altres de l'oferta del Casal de les Dones. “Em sembla molt agradable i em permet aprendre noves coses i no tancar-me, ara que he reduït les hores de treball”, comenta, alhora que expressa que vol evitar “l'empobriment personal” de quedar-se a casa sense res més que dedicar-se a les tasques de la llar.

Del mateix parer és Constanza Hervás, que es mostra disposada “a millorar” en el que pugui. A diferència de Burgueño, Hervás és mestressa de casa i ha tingut tres fills que ja són grans. “Al principi, patia perquè em preocupava el tema de l'ortografia o de la correcció del text”, però ha vist “que la proposta no va per aquí”. Igual que Burgueño, és una altra incondicional del Casal de les Dones i assisteix a diferents activitats de les que s'hi organitzen. Una altra assistent és Fina Miró. És el primer cop que s'apunta a una de les activitats del Casal de les Dones. Miró va conèixer el taller gràcies a l'assistència a un curs de poesia organitzat per l'associació Dones 2000. “M'agrada molt perquè s'hi parla de coses importants, com ara l'autoestima o la por”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt