Societat

Les ciutats europees, els principals destins del pont

A les ciutats clàssiques de Roma, París, Londres, Praga i Viena s'hi afegeixen Varsòvia i Cracòvia, destins emergents

L'estrella dels viatges transoceànics és, sens dubte, la ciutat de Nova York

El ‘superpont' de la Puríssima i la Constitució, que per a molta gent que s'ha guardat dies suposa tota una setmana de festa, per tant, un “aqüeducte”, l'aprofitaran molts catalans per viatjar. La descoberta de les ciutats europees (“escapades ràpides”) i les estades a les estacions d'esquí de Catalunya i la resta de l'Estat són, segons els experts, les principals destinacions que s'estan venent. El viatge estrella pels que es poden agafar tota la setmana sencera i van fora té un nom: Nova York.

“Aquestes vacances són, en general, molt familiars i moltíssima gent les aprofita per anar a esquiar o a fer altres esports de muntanya”, assegura Martí Sarrate, president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, ACAV, que manté que hi ha bones previsions que nevi i, per tant, intueix uns dies de gran afluència al Pirineu. A nivell familiar també són molt sol·licitats els destins d'Eurodisney, a París, i Port Aventura, a Tarragona. “L'any passat Eurodisney va ser una destinació que va patir una forta davallada a causa dels atemptats que hi havien hagut a París, però en canvi aquest any s'ha recuperat i s'està venent molt bé”, apunta el responsable a Catalunya i les Balears de Viatges El Corte Inglés, Joan Maria Saperas. Port Aventura és un destí que, any rere any, no falla.

Les ciutats d'Europa es consoliden com a destí preferit per a fer una escpada, sobretot les clàssiques de Roma, París, Londres, Viena i Praga, en algunes de les quals hi ha en els seus centres històrics els mercats de Nadal que cada vegada tenen més èxit de públic (la visita a aquests mercats és també una de les propostes més demanades per Nadal i Cap d'Any). Però aquesta vegada i ja des de fa unes temporades un dels països que està més de moda és Polònia. Les promocions per viatjar a ciutats com Varsòvia i Cracòvia estan penjades a quasi tots els aparadors de les agències de viatges. “Són dues ciutats precioses i la relació qualitat preu fa que la gent que hi va en torni encantada”, explica Sarrate. “El boom de Polònia és avui com el que va tenir Praga ara fa uns anys”, apunta Joan Maria Saperas.

En viatges transoceànics, que també se'n fan aquestes dates, l'estrella és, sens dubte, Nova York. “La clau en tot cas és que l'aeroport de Barcelona cada cop més connectades. Si la gent té una setmana ho aprofita, si pot, per anar lluny: el carib de Mèxic i Cuba i, per descomptat, la ciutat de Nova York”, diu Martí Sarrate. “Per anar a Nova York hi ha moltes possibilitats, moltes combinacions possibles i molts preus diferents”, diu Joan Maria Sarrate, de El Corte Inglés, que recorda que també en aquesta època són molt populars els viatges a les Canàries, sobretot, diu, a Tenerife i a Lanzarote. “Gran Canaria, en canvi, no acaba de funcionar”.

L'agència de viatge on line Evaneos assegura que entre els destins per aquest pont i també per Nadal aquest any han agafat molta força els Països Bàltics, Estònia, Letònia i Lituània, “que permeten al viatger descobrir una altra cara d'Europa i un dels orígens de l'arbre de Nadal”. També, segons Evaneos, tenen molt èxit els viatges a Edimburg, terra de paisatges i castells i, des de fa uns anys i pels més petits de la família “un lloc ideal per seguir la pista de Harry Potter”.

En canvi, a l'hivern baixa la demanda de creuers, tot i que aquest és un viatge que comença a consolidar-se durant tot l'any, sobretot a Barcelona.

Aquestes vacances són, en general, molt familiars i moltíssima gent les aprofita per anar a esquiar
Martí Sarrate
president agències de viatges
Eurodisney l'any passat va caure molt pels recents atemptats a París però avui el destí s'ha recuperat
Joan Maria Saperas
viatges el corte inglés
Agafen força visitar els països Bàltics, Estònia, Letònia i Lituània
Evaneo
agència viatges on line

Creix la fascinació per l'Àsia

Hi ha una tendència creixent a escapar a llocs exòtics per passar les vacances i cada cop més els viatgers ja veterans busquen novetats i experiències úniques, allunyades del lloc d'origen i on poder desconnectar. Una de les il·lusions dels viatgers, cada vegada menys possible, per cert, és viatjar a llocs que estiguin poc massificats, destins únics o poc freqüentats per compatriotes. Una enquesta feta a més de 18.000 persones per l'agència de viatges on line Evaneos, assegura que la última fascinació dels viatgers és Àsia. Àsia i l'Orient Mitjà són les zones que més interessen a la gent que vol viatges únics, allunyar-se de casa i trobar un contrast cultural. També agrada l'Àfrica i, en aquest destí, els països que acaparen més interès (com a mínim són els països pels que més es pregunta, s'hi vagi o no) són Madasgar, Senegal, Uganda i Burkina Faso. La tendència es posa de manifest tant durant l'estiu com per Nadal, perquè encara que les vacances siguin curtes, la desconnexió s'agraeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de colònies de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona