Societat

Solidaritat

Un bosc solidari per Nadal a Ripollet

Tots els agents econòmics i l'Ajuntament s'uneixen en una campanya que fomenta el consum de proximitat i la solidaritat

Tres-cents arbres de fusta elaborats al centre ocupacional Aspasur es reparteixen pel municipi

Els arbres fan un metre iseixanta centímetres i tenen a les branques missatges solidaris i valors socials

Ripollet ha apostat, aquest any, per una campanya de Nadal diferent. La ciutat vallesana s'ha omplert els darrers dies de tres-cents arbres plens de missatges de solidaritat manufacturats durant els darrers dos mesos per una quarantena de joves del centre ocupacional Aspasur, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual. “La nostra voluntat era potenciar el consum local per Nadal, però amb un plus de sensibilitat social”, explica l'alcalde de Ripollet, Josep Maria Osuna.

El resultat ha estat el bosc social i solidari, una iniciativa que, per primer cop, ha sumat la Unió de Comerciants, el Gremi d'Hostaleria, el mercat municipal i el Gremi d'Instal·ladors i que, segons Sergi Samper, president de l'entitat Unió de Comerciants de Ripollet i portaveu del col·lectiu d'agents econòmics de Ripollet, té com a objectiu “potenciar la unió al municipi i mostrar que es treballa en conjunt i que es pot arribar a tot arreu”. Samper hi afegeix que amb el bosc social i solidari es vol “fer entendre als clients i ciutadans que les campanyes no han de ser de consum per consum, sinó que es pot fer consumint qualitat, proximitat i amb una vessant de responsabilitat social important”. En aquest sentit, l'alcalde posa l'accent en el fet que “per primera vegada, el teixit comercial i industrial de la ciutat s'hagi unit, per dotar d'un contingut social, solidari i amb un valor afegit a la campanya de Nadal”.

Per fer possible la iniciativa, l'Ajuntament ha invertit 10.000, euros que s'han destinat, entre altres coses, a adquirir al mateix Ripollet la fusta que s'ha utilitzat per fer els arbres i a pagar el treball fet per unes quaranta persones d'entre 25 i 35 anys d'Aspasur. La directora del centre, Joana Coromines, destaca que el missatge que han volgut transmetre és que “tot i tenir una discapacitat, tots ells tenen capacitat per fer coses amb il·lusió”.

Els arbres fan un metre seixanta aproximadament i estan formats per diferents branques en què es poden llegir missatges amb contingut social i valors com ara la solidaritat, la il·lusió, l'alegria, la solidaritat i el comerç just. S'han anat col·locant davant de botigues, al mercat municipal, en bars i restaurants i en edificis municipals. A banda del bosc solidari, els comerciants han volgut tornar a incloure a la campanya de Nadal un clàssic: repartiran més de 5.000 euros en vals de premi directes i 500 euros a través d'un sorteig.

Segons Osuna, des de l'arribada al govern, fa un any i mig, la intenció del nou executiu, encapçalat per Decidim per Ripollet, era aconseguir amb les activitats de Nadal “fer ciutat” i “alhora, afegir un component social i donar valor al patrimoni”. En aquest sentit, per exemple, aquest any, també hi haurà algunes novetats en l'enllumenat dels carrers, que mantindrà, però, els elements més tradicionals. En concret, s'afegiran projeccions en alguns punts de la vila amb imatges històriques del municipi i del seu patrimoni. Ripollet, doncs, sembla apostar per un Nadal de proximitat amb sensibilitat social i memòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA